Hoe technologie de werkvloer verbetert

Technologie

De technologie op de werkvloer

Stap iedere willekeurige werkvloer op en u ziet direct een groot aantal technologische apparaten en gadgets. Werknemers hebben hun eigen tablet, smartphone of laptop altijd bij zich en kunnen zo op ieder moment bij het werk dat zij op dat moment moeten uitvoeren.

De meeste technologieën zijn ontwikkeld om medewerkers te helpen om productiever te zijn en hun werk zo snel mogelijk uit te voeren. Maar er komen helaas ook nadelen kijken bij deze technologieën.

Een hogere mate van afleiding

De technologie die op een groot aantal werkvloeren is terug te vinden zorgt voor een aanzienlijk hogere mate van afleiding. Denk bijvoorbeeld aan die e-mail die binnenkomt of dat sms’je dat men toch even wil lezen. Technologie is ontzettend prettig, maar kan na verloop van tijd voor dusdanige afleidingen zorgen dat het uiteindelijk alleen maar nadelig is.

Zo geven veel werknemers aan dat zij minimaal een uur per dag op hun smartphone zitten of op het internet surfen. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Vandaar dat de technologie hier ook weer mooie oplossingen voor heeft gevonden.

Time-tracking

Een groot aantal bedrijven maakt inmiddels gebruik van time-tracking. Hierbij wordt exact bijgehouden wat werknemers doen op het moment dat zij achter de computer zitten. Surfen zij naar websites die ontzettend veel afleiden of zijn zij echt continu met werk bezig? Hoe lager het aantal minuten dat zij surfen, hoe hoger de uiteindelijke productiviteit. En daar moet u het als werkgever natuurlijk van hebben.

Uitbreiden door technologie

Toch leidt technologie tot een zeer snelle groei. Steeds meer bedrijven kunnen zich in andere landen vestigen dankzij de technologie die dit mogelijk maakt. Denk hierbij aan websites die snel om te zetten zijn naar verschillende talen, of concepten die in één keer in een groot aantal landen kan worden uitgezet. Kijk bijvoorbeeld naar de start-ups die onder Rocket Internet vallen; dit zijn allemaal bedrijven die in één keer in een groot aantal landen worden uitgezet en hiermee een aanzienlijk deel van de markt veroveren.

Laat technologie uw bedrijf groeien

Technologie heeft voor- en nadelen, en het is aan u als bedrijf om de balans hiertussen te vinden, zodat u dit als voordelig middel kunt inzetten voor de groei van uw bedrijf. Met technologie zijn er ontzettend veel nieuwe mogelijkheden.

Zo heeft technologie geholpen om de markt van ergonomische kantoormeubelen op te starten. De technologie helpt bij het ontwerpen van kantoormeubelen die de werkhouding van uw medewerkers verbetert. Zo helpt technologie ons iedere dag om betere kantoormeubelen te verkopen.

Weten hoe ergonomische kantoormeubelen uw bedrijf kunnen helpen, en hoe de technologie hiervan bijdraagt aan een hogere productiviteit? Neem dan direct contact met ons op!