Hoe de zithouding invloed heeft op uw bedrijfsresultaat

Bureaustoel

U bent ongetwijfeld de hele dag bezig om zo goed mogelijk zaken te doen met uw klanten, uw leveranciers en uw personeel. Alle onderdelen van een sales deal worden goed uitgedacht, de vacatures worden perfect uitgeschreven en er wordt veel gedaan om het maximale uit de leveranciers te halen.

En toch mist een deel van de bedrijven nog een essentiële factor die ontzettend veel invloed heeft op de resultaten die u met uw bedrijf kunt boeken. De zithouding van het personeel heeft een belangrijke invloed op de omzet en op deadlines die behaald worden, en zelfs op de mate van motivatie van het personeel.

Het is als directeur of manager van belang dat u kijkt welke mogelijkheden er zijn om de zithouding van het personeel te optimaliseren. Hoe beter uw personeel zit, hoe groter de kans dat zij een maximale productiviteit kunnen behalen. Veroorzaak daarom geen onnodige problemen in het lichaam van uw personeel, en zorg dat u met onderstaande tips een goede zithouding forceert.

Waarom is de zithouding van belang?

De zithouding heeft een gigantische impact op de kwaliteit van het werk dat uw personeel oplevert. Het is als directeur of manager van belang dat u kijkt wat u kunt doen om het maximale uit het personeel te halen. U wilt tenslotte zelf ook iedere dag een productieve dag hebben, en als uw personeel hier ook van kan genieten dan is dit altijd mooi meegenomen.

Dit begint bij een goede zithouding: rechte schouders, voeten op de grond, gebogen knieën, een rechte nek en gebogen ellebogen. Een goede zithouding voorkomt allerlei nare problemen, waaronder stress, hoofdpijn, nekpijn, blessures in de schouders en bekende problemen zoals RSI.

Het is zonde als uw personeel op dit moment met deze problemen kampt. Het is tenslotte zeer gemakkelijk op te lossen en kan altijd bijdragen bij een betere gezondheid. Hoe gezonder uw personeel, hoe gezonder uw bedrijf. Het loont hierom altijd om het beste uit ieder personeelslid te halen, want het kan zomaar een 80% verschil in productiviteit opleveren.

Als er op dit moment personeelsleden binnen uw organisatie zijn die niet maximaal bijdragen aan de groei van uw bedrijf dan kan het zijn dat zij zich op dit moment simpelweg niet goed genoeg voelen om het maximale uit henzelf te halen. En dat betekent dat u hier als directeur en als manager op in moet gaan: u moet ervoor zorgen dat zij wel het maximale hieruit kunnen halen.

Zo verbetert u de zithouding

Wilt u actief werken aan een betere zithouding bij al uw personeelsleden? Dan helpen wij u hier graag vrijblijvend bij. U kunt zeer eenvoudig via onze website contact met ons opnemen om te kijken welke mogelijkheden er voor uw bedrijf zijn om dit te verbeteren.

Neem direct contact met ons op via 013 – 53 40 402 om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.