Hoe zorgt een duurzaam kantoor voor een hogere productiviteit?

Duurzaamheid, het lijkt steeds meer een kernwoord te worden op de werkvloer. En dit is onder andere het resultaat van jarenlange promotie van groene alternatieven. Het is allang bekend dat duurzaamheid zorgt voor een betere gezondheid bij het personeel. Waar veel bedrijven echter nog niet van op de hoogte zijn, is het feit dat een duurzaam kantoor ook leidt tot een hogere productiviteit.

Productiviteit is altijd een moeilijk te meten onderdeel op de werkvloer. Toch blijkt uit diverse onderzoeken dat projecten sneller worden afgerond op het moment dat het kantoor op een duurzame manier is ingericht. En dit is logisch: een duurzaam kantoor speelt in op de menselijkheid van het personeel. Wij zijn niet gewend om de gehele dag in een kleurloze omgeving te zitten, als mens zijn wij vooral gewend om in de natuur rond te lopen.

Door middel van duurzaamheid kunnen onderdelen van de werkvloer worden omgezet naar elementen die de productiviteit stimuleren. En dit is iets waar u als werkgever vanzelfsprekend maximaal van wilt profiteren. Het leidt tot een betere omgeving voor het personeel, waarbij projecten met een sneltreinvaart kunnen worden behandeld en snel weer afgerond bij de klant aankomen.

De verademing van duurzaamheid

Bij het samenstellen van een duurzaam kantoor begint u bij de beplanting die u binnen het kantoor kunt aanbrengen. Door middel van kantoorplanten wordt het bijzonder eenvoudig om te zorgen voor een omgeving waarin het personeel zichzelf maximaal kan focussen. Dit is een belangrijk onderdeel van de productiviteit: hoe sterker de focus bij het personeel tijdens het uitvoeren van belangrijke taken, hoe sneller deze taken worden uitgevoerd.

Kantoorplanten zorgen voor een goede verversing van de zuurstof op de werkvloer. Dit maakt het aanzienlijk eenvoudiger om te focussen. Naarmate zuurstof langer in een ruimte blijft hangen, daalt de kwaliteit van de zuurstof. De kantoorplanten die binnen de kantooromgeving worden aangebracht draaien dit proces om, waarbij de zuurstof wordt gefilterd en er dus weer schone zuurstof op de werkvloer aanwezig is.

De verlichting van duurzaamheid

Het gebruik van LED-verlichting is een van de meest effectieve manieren om de kosten van de energierekening te verlagen. Daarbij bieden deze alternatieven voor de traditionele verlichting ook een veel betere lichtkwaliteit. Dit heeft te maken met de snelheid waarin het licht wordt uitgezonden. Bij traditionele verlichting worden de ogen moe doordat het licht te snel flikkert. Dit leidt gedurende de dag tot moeheid, waarbij de focus vanzelfsprekend ook minder wordt. Bij LED-verlichting is dit gelukkig niet het geval, en kunnen de ogen de kwaliteit dus ook een stuk beter aan.

De openheid bij duurzaamheid

Daarbij zijn duurzame kantooromgevingen over het algemeen ontzettend ruim. Het is prettig als het personeel voldoende ruimte heeft om letterlijk vooruit te kijken. Dit brede beeld biedt een veel betere focus dan een muur die direct achter het bureau staat. Benut de open ruimte binnen uw kantooromgeving dan ook optimaal door te zorgen dat iedere werknemer voldoende zicht heeft en hierdoor een veel betere focus zal hebben.