Wat iedere ondernemer moet weten over productiviteit

Iedere ondernemer is elke dag bezig om zo productief mogelijk te zijn. Als we allemaal meer gedaan krijgen in minder tijd dan zitten hier alleen maar voordelen aan vast. En dat betekent onder andere dat we veel meer werk kunnen uitvoeren, eerder de deadlines behalen en dus ook altijd tevreden klanten hebben.

De mate van productiviteit wordt door allerlei factoren beïnvloed. Hoe beter u op deze factoren inspeelt, hoe groter de kans dat u gedurende de dag mag genieten van een maximale productiviteit. Wij helpen u dan ook graag bij het samenstellen van een werkdag waarbij u geniet van een maximale productiviteit zodat u alle projecten op het juiste moment kunt afronden. Lees de tips in dit artikel en wees verzekerd van de ideale productiviteit.

Productiviteit draait om inspiratie

Als u van maximale inspiratie kunt genieten dan is de kans aanzienlijk groter dat u met maximale productiviteit aan het werk gaat. Inspiratie is een unieke factor als het op productiviteit aankomt. Een goed verhaal, boek of interview kan een gigantische invloed hebben op de mate van productiviteit waar u gedurende de dag van geniet. En dat is perfect om te weten, want het is zeer gemakkelijk om dit op te lossen.

U kunt namelijk iedere dag een goed verhaal, boek of interview uitzoeken en deze al op weg naar werk beluisteren. Hoe beter u hier op inspeelt, hoe groter de kans dat u iedere dag geïnspireerd op werk aankomt en ieder probleem kunt tackelen.

Neem de weg met de meeste weerstand

Productiviteit is een vaardigheid die zichzelf ontwikkelt naarmate u hier langer mee bezig bent. Dit houdt onder andere in dat u iedere dag bezig moet zijn om te zorgen dat u de maximale productiviteit kunt bereiken. En daar heeft u natuurlijk wat hulp bij nodig. Zorg dat u iedere dag een goed motto aanhoudt, bijvoorbeeld gericht op doorzetten op het moment dat u eigenlijk wilt stoppen.

Stoppen is nooit een optie, vooral ondernemers willen op ieder moment doorzetten. En dat is zonde, want het is de weg met de minste weerstand. Als ondernemer is het juist belangrijk om op ieder moment van de dag het maximale verschil te maken. Geef altijd die 10% extra, welke taak u ook uitvoert, want alleen dan kunt u ernaar streven om de maximale productiviteit uit een dag te halen.

Richt uw werkplek goed in

Een werkplek heeft een grotere invloed op de productiviteit dan de meeste mensen denken. Het is niet eenvoudig om een werkplek in te richten waar u maximaal productief kunt werken, en toch is het nodig om hier voldoende tijd in te steken. Als u wilt voorkomen dat u gedurende de dag te maken krijgt met lichamelijke klachten dan is het bijvoorbeeld noodzakelijk om van ergonomisch kantoormeubilair gebruik te maken. Dit draagt bij aan een hogere productiviteit, want u heeft minder lichamelijke klachten, meld uzelf minder snel ziek en kunt dus ook vaker actief op werk uw taken volbrengen.

Wij helpen u graag bij het inrichten van een werkplek die op de juiste manier inspeelt op het behalen van de maximale productiviteit. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op, zodat wij u hier meer over kunnen vertellen.