Een industrieel kantoor: wat mag er niet missen?

Bureau 200 antraciet

De industriële stijl is de afgelopen jaren erg populair geworden. Je kunt je huis niet alleen industrieel inrichten, maar je kunt je kantoorruimte ook een industriële look geven. De industriële stijl is niet alleen trendy, maar bovendien stoer. Heb je een industrieel huis of een industrieel kantoor, dan kun je echt een statement maken.

De industriële stijl lijkt vrij gemakkelijk om door te voeren, maar zeker in een kantoorruimte kan dit nog lastiger zijn dan je denkt. Wij helpen je graag op weg door je te vertellen wat er zeker niet mag missen in een industrieel kantoor.

Stoere meubelen van leer

De industriële stijl is lekker ‘edgy’. Als je deze stijl door wil voeren in jouw kantoorruimte, heb je stoere meubelen nodig. Dit kunnen meubelen van staal zijn, maar je kunt ook zeker kantoormeubelen van leer aanschaffen. Naast staal, heeft ook leer namelijk een stoere uitstraling.

Wij raden je aan de grotere meubels op kantoor, zoals de bureaustoelen en de banken in de ontvangstruimte, van leer te kopen. De bureaustoelen en de banken in de ontvangstruimte moeten namelijk wel lekker zitten en stalen meubelen zijn simpelweg minder comfortabel dan meubelen van leer. Wil je de materiaalsoort staal toch terug zien in je industriële inrichting? Koop dan tafels met stoere stalen poten of richt de ruimte verder in met stalen accessoires.

Stalen accessoires

Niet alleen de materiaalsoort leer hoort bij de industriële stijl, ook staal komt veel terug in ruimtes die volgens deze unieke stijl zijn ingericht. Zoals al eerder vermeld, zitten zitmeubelen van staal niet zo lekker als zitmeubelen van leer. Je kunt dan ook beter leren zitmeubelen aanschaffen, want comfort is erg belangrijk op kantoor. Om het stoere materiaal staal toch terug te laten komen in je inrichting, koop je gewoon wat stalen accessoires.

Tip: door de juiste verlichting aan te schaffen, laat je die industriële stijl duidelijk naar voren komen in je kantoorruimte. Stalen fabriekslampen zijn honderd procent industrieel en daarom zeker een aanrader voor jouw industriële kantoorinrichting.

Een ruwe afwerking

Een industrieel kantoor hoeft niet netjes afgewerkt te worden. Sterker nog, een ruwe afwerking laat de industriële stijl nog duidelijker naar voren komen. Je hoeft je muren dus niet netjes te stuken en te schilderen: laat ze lekker ruw! Ook de vloer hoef je niet af te werken. Een tegelvloer met oude tegels staat prachtig en ook een houten vloer met ruwe elementen past helemaal bij de industriële stijl.

Neutrale kleuren

De industriële stijl kenmerkt zich door neutrale kleuren. Denk hierbij aan wit, zwart, bruin en beige. Vind je deze kleuren iets te saai? Dan kun je jouw stoere interieur wat meer kleur geven door een paar planten neer te zetten. Groen staat prachtig in de industriële stijl, zonder de stoere uitstraling van de stijl negatief te beïnvloeden. Daar komt nog bij dat bepaalde planten je werkomgeving gezonder maken, bijvoorbeeld door meer zuurstof toe te voegen aan de (droge) lucht op kantoor.