Wat is de beste positie voor uw monitor?

Uw monitor goed neerzetten

Het is allereerst belangrijk om de monitor op de juiste afstand van uw gezicht te plaatsen. De beste afstand ligt hierbij op armlengte. Strek uw armen uit en zet op basis van de lengte tussen uw schouders en uw vingers de monitor op de juiste afstand. Dit is beter voor uw schouders en bovenarmen omdat deze hierdoor minder snel inzakken.

Probeer daarbij de monitor op ooghoogte neer te zetten. Dit biedt een betere ervaring voor uw nek. Wanneer u constant omlaag moet kijken blijft de nek in een verkeerde positie hangen. Deze positie kan na lange tijd vervelende blessures opleveren. Kijkt u bijvoorbeeld plotseling snel naar rechts dan kan dit ertoe leiden dat u een nekspier verrekt. U kunt dit het beste voorkomen door het beeldscherm op de juiste hoogte te plaatsen en uw nekspieren zo voldoende rust te geven. Bij deze positie hoeft u niet meer naar beneden te kijken. U zult direct merken dat dit grote invloed heeft op uw nek en schouderbladen.

Hoe hoog moet de monitor staan

Bij de monitor wordt het midden vaak als belangrijkste deel van het scherm gebruikt. Dit is het deel waar men het meest naar kijkt en het heeft hierdoor dus ook de meeste invloed op de positie die u zult aannemen. Het is afhankelijk van de hoogte van de monitor waar u deze het beste kunt plaatsen. Gemiddeld steekt de bovenkant van de monitor 10 centimeter boven ooghoogte uit. Plaats eventueel een statief onder uw beeldscherm.

Een betere manier om te voorkomen dat uw scherm veel te hoog staat is door gebruik te maken van monitor armen. Dit zijn speciale standaarden waarin u eenvoudig uw monitor kunt plaatsen. De armen zijn vrij te bewegen en ook vast te zetten. Zo kunt u op ieder moment een andere hoogte instellen en ervoor zorgen dat uw monitor stabiel blijft staan. Heeft u bijvoorbeeld een nieuwe bureaustoel gekocht of gaat er iemand anders achter uw bureau zitten? Dan zijn demonitor armen de beste oplossing om hier binnen enkele seconden iets aan te doen.