Is een bureaustoel zonder wielen ergonomisch?

Bureaustoel

Ergonomie bij de bureaustoel zonder wielen

Het is van belang dat uw lichaamshouding gedurende de dag niet belastend is voor uw gewrichten. Druk op uw rug of schouders kan ertoe leiden dat u de volgende kampt met vervelende pijn. Ergonomie draait om het voorkomen van deze problemen en de bureaustoel zonder wielen is hier dan ook een geweldig middel voor.

De bureaustoel met wielen kan langzaam verplaatsen. Dit leidt ertoe dat u met uw benen kracht moet zetten om op uw plaats te blijven. Door de druk op uw benen en knieën worden de gewrichten onnodig belast. Om dit te compenseren, verandert de houding van uw lichaam en kromt u vaak uw rug. En juist dan krijgt u te maken met lichamelijke klachten.

Maar de bureaustoel zonder wielen blijft gedurende de dag gewoon op dezelfde plek staan. Het is dus ook niet nodig om veel kracht met uw benen te zetten. U kunt uw werkdag doorkomen zonder uw gewrichten te belasten. Deze bureaustoel is dus perfect als alternatief voor de normale bureaustoel. Wat betreft ergonomie is de bureaustoel zo veel mogelijk geoptimaliseerd en kan het dus helpen om de belasting van uw lichaam tijdens het werk aanzienlijk te verminderen.

Is de bureaustoel zonder wielen een nodige aankoop?

Wanneer u bereid bent uw bewegingsvrijheid te beperken, dan kan een bureaustoel zonder wielen een goede aankoop zijn. U moet er rekening mee houden dat het veranderen van de zithouding echter wel meer moeilijkheden met zich meebrengt. Omdat u de stoel minder eenvoudig verplaatst, zal uw lichaam voor een langere periode een specifieke houding aannemen. Dit kan er uiteindelijk toch in resulteren dat u klachten ervaart. Het is hierom van belang om regelmatig een pauze te nemen.

Als u uw werkplek echt wilt optimaliseren, dan is het raadzaam de aankoop van eenergonomische bureaustoel zonder wielen te overwegen. Omdat u hier minder last zult ervaren, kan het in korte tijd uw lichamelijke klachten verhelpen. Klachten die u op dit moment ervaart kunnen dankzij de bureaustoel zonder wielen sneller worden opgelost en het herstel van uw lichaam zal ook aanzienlijk minder tijd kosten.

Wij helpen u graag bij het uitzoeken van een goede bureaustoel zonder wielen. U vindt in ons assortiment een groot aantal ergonomische kantoormeubelen. Voor advies omtrent ergonomie en het uitzoeken van het juiste kantoormeubilair bent u bij ons aan het juiste adres. Neem direct contact met ons op, wij kijken graag wat wij voor u kunnen betekenen.