Het juiste verstelbare bureau voor uw werkplek

Werkplek

Hoe het verstelbare bureau u beter helpt werken

Uw focus tijdens het werk wordt grotendeels bepaald door uw omgeving. Binnen deze omgeving vallen onder andere de kantoormeubelen die op uw werkplek staan. Tijdens het werk komt u talloze afleidingen tegen, waaronder klachten in uw rug, schouders of nek. Deze klachten worden veroorzaakt door een slechte werkhouding.

Iedere keer als u deze klachten ervaart dan moet u weer gaan verzitten of zelfs een korte pauze nemen. Dit leidt er keer op keer toe dat u van uw werk wordt gehouden. Naarmate u met steeds meer onderbrekingen te maken krijgt, zal uw focus verder afnemen en lopen de projecten waar u op dit moment aan werkt steeds verder uit.

Het verstelbare bureau lost deze klachten op. U ervaart geen klachten in uw rug, schouders of nek wanneer uw bureau op de juiste hoogte is ingesteld. En dankzij de verstelbare elementen kunt u het bureau te allen tijde laten aansluiten bij uw eigen werkhouding en lichaamslengte. Dit helpt uw werkhouding te verbeteren en zorgt ervoor dat u meer werk kunt uitvoeren.

Waar moet u op letten?

Om uw nieuwe verstelbare bureau zo goed mogelijk te laten aansluiten bij uw eigen wensen en behoeftes, is het zorg om te kijken naar uw eigen lichaam. Het bureau moet aansluiten bij uw lichaamslengte. Ondanks de verstelbare elementen, is het nog steeds van belang dat het bureau hoog genoeg is om hier goed aan te kunnen werken.

Een ander element is de manier waarop u wilt werken; werkt u zittend of juist staand? Sommige modellen van het verstelbare bureau bieden de mogelijkheid om zowel zittend als staand aan hetzelfde bureau te werken. Dit stimuleert de ergonomie op uw werkplek; het helpt om uw werkdag in periodes van 15 minuten op te delen en continu van houding te wisselen.

Het is tijdens het uitzoeken van het verstelbare bureau ook goed om te letten op de uitstraling. Het bureau is vaak het middelpunt van de werkvloer; alle elementen om het bureau heen moeten goed bij de uitstraling aansluiten. Wanneer u het verstelbare bureau op uw huidige werkplek wilt gebruiken, dan is het raadzaam om in te denken welke kleuren, look en materialen hier het meest bij passen.

Is het verstelbare bureau de juiste keuze?

Wanneer u graag wisselt tussen staand en zittend werken, en meer rekening wilt kunnen houden met uw lichaamshouding, dan is het verstelbare bureau de juiste keuze voor uw werkplek. Het is eenvoudig het bureau naar wens te verstellen, en daarbij kunnen anderen ook aan uw bureau plaatsnemen.