Uw kantoor Arbo geschikt maken met Heijka

Belangrijkste eisen van de arbowet

Bij de arbowet staat de gezondheid van de werknemers voorop. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar ziekte maar ook lichamelijke klachten. Werk achter een bureau gaat op zowel korte als lange termijn gepaard met klachten aan het lichaam wanneer de werknemer niet de juiste houding aan kan nemen. Dit kan komen door de kantoormeubelen, maar ook onvoldoende rustpauze’s kunnen de oorzaak hiervan zijn.

De belangrijkste eis voor een kantoorruimte is dat er per medewerker minimaal 4 vierkante meter beschikbaar is. Hoe meer ruimte er per medewerker is opgesteld hoe beter, dit heeft grote invloed op de productiviteit van uw medewerkers. Zorg daarom altijd voor voldoende ruimte.

Kantoormeubelen in de arbowet

U kunt nu de ruimte per medewerker inrichten om verschillende kantoormeubelen toe te voegen.In ons assortiment vindt u een groot aantal stoelen, bureau’s, tafels, monitorensteunen en talloze andere toevoegingen om de kantoorruimte voor iedere medewerker op maat in te richten. Waar de ene medewerker behoefte heeft aan een lage rugsteun heeft de ander behoefte aan een hoge rugsteun. Op basis van de voorkeuren van iedere medewerker en de lichaamsbouw van iedere medewerker is het mogelijk om een ergonomisch kantoor in te richten dat volledig voldoet aan de arbowet.

Schoonmaken volgens de arbowet

Niet alleen de houding is van invloed op de gezondheid van uw medewerkers. Een schoon kantoor is belangrijk om ziektes en verspreiding van bacteriën te voorkomen. Om dit efficiënt en goedkoop uit te voeren is het slim om te investeren in kantoormeubelen die eenvoudig te verplaatsen zijn en ook op de vloer zo min mogelijk ruimte innemen.

Onze bureau’s maken gebruik van hoge poten om te zorgen dat stofzuigers en andere schoonmaakproducten deze plekken eenvoudig kunnen bereiken. Met onze bureaustoelen – welke allen beschikken over wielen – kunt u iedere plek rondom en onder de werkplek bereiken. Dit biedt niet alleen een prettige ruimte voor uw medewerkers maar geeft ook de schoonmaakploeg betere mogelijkheden om alles sneller en efficiënter schoon te maken.

Heijka helpt u bij iedere stap van de arbowet

Wij weten hoe belangrijk het is om uw kantoor volledig volgens de eisen in te richten en zijn gespecialiseerd in het adviseren bij en uitvoeren van kantoorinrichtingen. Onze focus ligt op de combinatie van het verbeteren van de gezondheid van uw medewerkers en het laag houden van de kosten zodat uw onderneming tegen lage prijzen een zo hoog mogelijke productiviteit verkrijgt. Zo kunnen wij iedere onderneming helpen om de hoeveelheid werk in een kortere tijd en met een betere focus uit te voeren.

Kijk op onze pagina ‘Speciaal werk’ om te lezen over onze speciale oplossingen voor kleine en grote ondernemingen. Wij gaan geen uitdaging uit de weg.