Je kantoor opnieuw inrichten: waar moet je op letten?

Werken

Vele jaren geleden heb je je kantoor op een bepaalde manier ingericht, maar nu ben je eigenlijk niet meer tevreden over deze inrichting. Je wil je kantoorruimte opnieuw inrichten, maar je hebt geen idee hoe je dit moet doen. Wij helpen je graag een handje. Dit doen we door jou te vertellen waar je op moet letten als je jouw kantoor opnieuw in gaat richten. Raadpleeg je de tips in dit artikel bij het opnieuw inrichten van je kantoorruimte, dan weet je zeker dat je dit goed doet.

Comfort

Je kunt alleen goed werken in een werkomgeving waar je comfortabel kunt verblijven. Dit betekent dat je niet alleen goede bureaus en comfortabele bureaustoelen nodig hebt voor jouw nieuwe kantoorinrichting, maar dat je ook moet investeren in goed kantinemeubilair. Ook in de pauze moet je namelijk lekker kunnen zitten, want alleen zo kom je echt goed tot rust en kun je na de pauze weer met volle kracht aan het werk. Ook belangrijk: de zitmeubelen in de vergaderruimte. Zijn deze niet comfortabel, dan kan dit een negatieve invloed hebben op de sfeer tijdens je vergaderingen.

Rust

Naast comfort, is ook rust erg belangrijk. Werk je in een drukke werkomgeving? Dan krijg je simpelweg veel minder gedaan op een gewone werkdag. Dit komt omdat je door de drukte in je werkomgeving de hele tijd afgeleid wordt. Houd hier rekening mee bij het opnieuw inrichten van je kantoorruimte. Soms is het beter een werkplaats minder in de werkruimte neer te zetten, zodat de werkplaatsen wat verder uit elkaar staan. Staan de werkplaatsen wat verder uit elkaar, dan hebben je medewerkers minder last van elkaar en kunnen ze veel productiever werken.

Kleurgebruik

De kleuren die je in jouw vernieuwde werkruimte gebruikt, bepalen voor een groot deel welke sfeer er in de werkomgeving hangt. Gebruik liever niet te veel donkere kleuren in het kleurenpallet van je vernieuwde kantoorruimte, want donkere kleuren maken de ruimte donkerder en zorgen bovendien voor een wat duistere sfeer. En wil je een op en top rustige werkruimte creëren? Dan zijn er ook bepaalde kleuren die je beter kunt vermijden, zoals rood, geel en oranje. Deze kleuren zijn hartstikke hip, maar niet bepaald rustig.

Wil je dat jouw kantoor juist een energieke en hippe uitstraling heeft? Dan kun je wel kleuren als rood, geel en oranje gebruiken in je interieur. Doe dit wel met mate, want je wil natuurlijk wel dat je werkruimte rust uitstraalt. Te veel felle kleuren maakt je werkomgeving te druk en chaotisch en dit is niet de bedoeling.