Je kantoor praktisch inrichten: 5 tips

Wil je jouw kantoor een make-over geven en vind je het vooral erg belangrijk dat je werkruimte praktisch ingericht wordt? Gebruik dan de tips in dit artikel om jouw kantoor de beste make-over te geven. De tips in dit artikel helpen je stuk voor stuk jouw werkruimte praktisch in te richten.

Zorg voor voldoende opbergruimte

Niets is zo vervelend als een groot aantal rond slingerende spullen in je werkomgeving. Hoe meer je op je bureau hebt liggen, des te sneller je afgeleid bent tijdens het werken. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte, bijvoorbeeld door grote lockerkasten te plaatsen op kantoor of door te investeren in een goede dossierkast. Spreek met je medewerkers af dat ze al hun spullen netjes opbergen in de nieuwe opbergmeubelen en je creëert samen een opgeruimde en prettige werkomgeving.

Plaats extra stekkerdozen

In de gemiddelde werkomgeving vind je vele verschillende elektronische apparaten. Om al deze apparaten te kunnen gebruiken, heb je veel stopcontacten nodig. Heeft jouw kantoorruimte niet voldoende stopcontacten voor de vele elektronische apparaten die je medewerkers op kantoor gebruiken? Koop dan extra stekkerdozen en je lost dit probleem snel, gemakkelijk én goedkoop op. Tip: je kunt beter te veel stopcontacten hebben, dan te weinig. Koop daarom liever wat meer stekkerdozen en je komt nooit een stopcontact tekort.

Kies voor ruime bureaus

Veel werkgevers richten hun kantoorruimte in met kleine bureaus, simpelweg omdat er in dit geval meer werkplaatsen gecreëerd kunnen worden. Met kleine bureaus kun je misschien meer werkplaatsen creëren, maar voor je werknemers is een groot bureau toch echt prettiger. Een klein bureau is namelijk al snel vol en als het bureau inderdaad vol rond slingerende spullen ligt, is productief werken een stuk lastiger. Voor een productieve sfeer op kantoor kun je dan ook beter in ruime bureaus investeren.   

Vergeet de garderobekast niet

Een kantoor vol rond slingerende jassen, sjaals, hoeden en paraplu’s ziet er ongeorganiseerd en chaotisch uit. Wil je dat jouw kantoor er altijd netjes en georganiseerd uit ziet? Koop dan een of meerdere garderobekasten en verplicht je medewerkers om deze kasten te gebruiken. Nu zie je geen jassen, sjaals, hoeden en paraplu’s meer liggen, maar is alles netjes achter gesloten deuren opgeborgen.

Creëer een aparte vergaderruimte

Tot slot raden wij je aan om een aparte vergaderruimte te creëren op kantoor, ook als er helemaal niet zo veel vergaderd wordt. Organiseer je vergaderingen gewoon op de werkvloer, dan hebben andere medewerkers hier last van. Ook is het in dit geval niet mogelijk om vertrouwelijke zaken te bespreken. Creëer je een aparte vergaderruimte, dan kunnen je medewerkers op de werkvloer harder doorwerken en is het bovendien mogelijk om vertrouwelijke zaken te bespreken tijdens het overleg.

Een vergaderruimte hoeft helemaal niet groot te zijn. Voor veel bedrijven is een kleine ruimte met een tafel en een paar comfortabele stoelen al meer dan voldoende.