Kantoormeubilair voor startups: hier moet u tijdens de aankoop op letten

Startups hebben een belangrijk doel: zo snel mogelijk de markt op en het bedrijf uitbreiden. Dit doel kan het beste bereikt worden als iedereen binnen het team zo productief mogelijk is. Door middel van ergonomisch kantoormeubilair kan de productiviteit van het team aanzienlijk gestimuleerd worden. Het is vanzelfsprekend bijzonder prettig als u gedurende de dag meer gedaan kunt krijgen, omdat dit actief bijdraagt aan de groei van de startup.

Het gebruik van kantoormeubilair is voor veel startups inmiddels de standaard gang van zaken. Echter is het aantal startups dat gebruikmaakt van ergonomisch kantoormeubilair nog laag. Dit heeft vooral te maken met de prijs van ergonomisch kantoormeubilair. Maar ook voor startups die op een lager budget dan gebruikelijk moeten werken zijn er voldoende mogelijkheden om de werkplekken zo ergonomisch mogelijk in te richten.

Waar moeten startups op letten bij kantoormeubilair

Als startup zal er eerst gelet moeten worden op het budget dat beschikbaar is om de nieuwe kantoormeubelen aan te schaffen. Doordat de portemonnee van de startup niet altijd onbeperkt gevuld is, zullen er op basis van bepaalde kenmerken aankopen gedaan moeten worden. Zo is het voor startups aan te raden om eerst met de basis van ergonomie te beginnen alvorens zij verder gaan met het samenstellen van werkplekken op basis van ergonomische richtlijnen.

Zo zal een startup er goed aan doen als er wordt gestart met het investeren in ergonomische bureaustoelen. Deze stoelen verschillen aanzienlijk van de traditionele stoelen die gebruikt worden. Zo kunnen ergonomische bureaustoelen eenvoudiger op basis van de gewenste voorkeuren worden ingesteld. Dit biedt daardoor altijd de perfecte zithouding, waarbij het bloed op de juiste manier door het lichaam kan stromen en er voldoende zuurstof in de longen kan komen. En juist dit kleine verschil leidt ertoe dat de hersenen beter functioneren en men hierdoor aanzienlijk productiever is.

Voor startups die wat betreft budget al iets verder zijn loont het om te kijken naar ergonomische bureaus. Zo zijn de sta-zit-bureau’s de laatste jaren steeds populairder binnen de wereld van startups, en dat is niet zomaar. Uit onderzoek blijkt dat het afwisselen tussen staan en zitten bijdraagt aan een betere productiviteit. Dit heeft te maken met een betere bloedsomloop, waardoor de hersenen meer zuurstof krijgen en daardoor beter functioneren. Afleidingen worden ineens een stuk minder vervelend op het moment dat het sta-zit-bureau wordt ingezet om de productiviteit te verbeteren.

Doordat leden van een startupteam over het algemeen met meerdere monitoren werken, raden wij aan om ook te kijken naar monitorarmen. Dit zijn handige accessoires die bijdragen aan een betere zithouding. Deze maken het voor de gebruiker van het bureau mogelijk om de schermen op ooghoogte in te stellen. Dit zorgt voor een betere houding van de nek, waardoor de nekspieren niet onnodig worden belast. En dit is exact wat je wilt als je lange dagen wilt maken om de startup steeds succesvoller te laten groeien.

Een laatste onderdeel voor het samenstellen van de ergonomische werkplek is het gebruik van ergonomische accessoires zoals de muis en het toetsenbord. Op het gebied van deze producten zijn er steeds meer ergonomische varianten verkrijgbaar, waardoor het voor startups nog gemakkelijker wordt om met een beperkt budget een werkplek samen te stellen die helemaal in het teken van ergonomie en daarmee productiviteit staat.