Lederen kantoormeubelen? Zorg voor goed onderhoud

Kantoormeubilair Werkplek

Heijka Kantoormeubelen heeft diverse kantoormeubelen van hoogwaardig leer in het assortiment. Deze kantoormeubelen hebben standaard een lange levensduur, maar gaan nog langer mee met het juiste onderhoud. Meer over het onderhoud van jouw lederen kantoormeubelen, lees je op deze pagina. Zo lees je niet alleen waarom goed onderhoud zo belangrijk is, maar ook hoe je jouw kantoormeubelen van leer dan precies moet onderhouden.

Het belang van goed onderhoud

Leer is een natuurlijke materiaalsoort. Het materiaal is stevig en gaat over het algemeen lang mee, maar kan door bepaalde invloeden van buitenaf wel beschadigd raken. Denk hierbij aan het felle licht van de zon. Als jouw kantoormeubel van leer vaak blootgesteld wordt aan de zon, kan het leer uitdrogen. Droogt het leer uit, dan komen er sneller scheuren en andere beschadigingen in. Door het leer goed te onderhouden, voorkom je dit. Kortom, met goed onderhoud verleng je de levensduur van jouw lederen kantoormeubelen.

Tips om je lederen kantoormeubelen te onderhouden

Natuurlijk wil je zo lang mogelijk gebruik kunnen maken van jouw lederen kantoormeubelen van Heijka. Wij helpen je graag een handje om jouw kantoormeubelen goed te onderhouden, zodat je de levensduur van de meubelen inderdaad flink kunt verlengen. Dit doen we door een paar onderhoudstips voor je op een rijtje te zetten.

Tip 1: maak het leer regelmatig schoon

Een gemakkelijke manier om de levensduur van jouw lederen kantoormeubelen te verlengen, is door de meubelen regelmatig oppervlakkig schoon te maken. Dit doe je met een licht vochtige doek. Is het leer stoffig of zitten hier bepaalde viezigheden op? Dan veeg je hier met de doek overheen. Nu ziet het meubel in kwestie er weer zo goed als nieuw uit.

Tip 2: vermijd de zon

Zoals al eerder vermeld, kan het leer van jouw meubelstuk uitdrogen als het materiaal te vaak wordt blootgesteld aan de felle stralen van de zon. Om de levensduur van je lederen meubelstuk te verlengen, raden wij je aan om de zon zo veel mogelijk te vermijden. Het is niet erg als de zon af en toe op je lederen bank schijnt, maar je kunt je bank beter niet bij het raam, in het felle zonlicht neerzetten. Kies je voor de juiste plek in je interieur, dan gaat dat mooie meubelstuk veel langer mee.

Tip 3: behandel het meubelstuk met lederwas

Is het leer toch uitgedroogd, bijvoorbeeld door de zon of simpelweg door veelvuldig gebruik? Neem dan een lederwas om het lederen meubelstuk te behandelen. Lederwas is een vettige substantie die uitgedroogd leer weer laat stralen. Vaak is het al voldoende om een enkele laag was aan te brengen op uitgedroogd leer, maar bij ernstige uitdroging kun je ook meerdere lagen aanbrengen. Met een beetje lederwas laat je dat meubelstuk op kantoor weer echt stralen, vele jaren lang.