Manieren om gezondheid te stimuleren binnen uw bedrijf

kantoormeubelen

Zorg voor ergonomisch meubilair

Uit een groot aantal onderzoeken en cases blijkt dat het gebruik van ergonomisch kantoormeubilair actief bijdraagt aan een betere gezondheid. Ergonomie heeft een groot aantal voordelen, waaronder het verlagen van de lichamelijke klachten waar uw medewerkers mee kampen.

Bij ergonomie draait alles om het creëren van een werkplek waarbij de houding van uw medewerkers wordt verbeterd. Zo kunt u op zeer eenvoudige wijze zorgen dat de productiviteit binnen uw organisatie stijgt, en hier profiteert u vanzelfsprekend maximaal van.

Heijka is gespecialiseerd in ergonomisch kantoormeubilair. Wij voorzien u daarom graag van vrijblijvend advies op maat en bespreken graag de voordelen van ergonomische kantoormeubilair als stimulans voor een betere gezondheid van uw medewerkers.

Denk aan voldoende mentale pauzes

Het is prettig als uw medewerkers zo goed mogelijk kunnen functioneren. En daar hoort onder andere bij dat zij voldoende mentale pauzes hebben. Een mentale pauze houdt in dat zij hun gedachten even van het werk af kunnen zetten. Dit voorkomt onder andere dat zij continu met de werktaken in het hoofd zitten en hierdoor minder snel ‘out of the box’ kunnen denken. En juist dit laatste heeft u binnen uw organisatie nodig om nieuwe kansen aan te pakken.

Bied educatie aan of haal experts binnen

Uw medewerkers kunnen nog veel leren. Of u nu met uw bedrijf een hele nieuwe weg in wilt slaan, of juist extra opleidingen wilt aanbieden; het is belangrijk dat u deze gratis aan uw personeel aanbiedt. Hoe hoger het opleidingsniveau van uw medewerkers, hoe hoger de uiteindelijke productiviteit. Want zodra uw medewerkers slimmer worden, wordt uw bedrijf slimmer. En daar plukt u natuurlijk maximaal de vruchten van.

Daarbij kunt u er ook voor kiezen om regelmatig experts naar uw bedrijf te halen, welke presentaties geven over nieuwe gebieden waar uw bedrijf spoedig actief in is. Zo kunt u nieuwe kennis binnen de organisatie brengen en zorgt u voor nieuwe inspiratie bij uw medewerkers. En ook hier plukt u weer de vruchten van, want uw medewerkers worden zo steeds slimmer.

Moedig fysieke beweging aan

Een belangrijk onderdeel van de gezondheid is voldoende beweging. Een actieve levensstijl zorgt voor een betere hersenwerking, en dit is exact wat uw medewerkers nodig hebben om beter te functioneren. Daarbij zorgt een goede lichaamsbeweging, bijvoorbeeld in de sportschool of tijdens een rondje hardlopen in de natuur, voor aanvullende discpline. Als medewerkers leren harder door te zetten tijdens een sportieve activiteit dan zullen zij ook harder doorzetten als zij aan het werk zijn.