Moderniseer uw vergaderingen met deze vergadertafels

Vergadertafel

Wat maakt een vergadertafel geschikt?

Niet iedere vergadertafel zorgt voor een succesvolle vergadering. Er zijn talloze factoren die invloed hebben op het succes hiervan. Een te grote vergadertafel zal zorgen dat men elkaar moeilijk kan verstaan. Een te kleine vergadertafel zorgt er juist weer voor dat iedereen te dicht op elkaar zit.

En dan zijn er ook nog aspecten zoals design. U wilt tenslotte dat de vergadertafel zo goed mogelijk binnen de rest van uw kantoorinrichting past. Als u overal felle kleuren gebruikt, dan is een bruine eikenhouten tafel wellicht niet direct de beste keuze. Het vereist dus redelijk wat denkwerk, omdat u alleen dan de meest perfecte tafel zult aanschaffen.

Hier moet u op letten

Bij het kiezen van een vergadertafel moet u allereerst kijken naar aspecten zoals de afmetingen. U wilt zeker zijn dat er voldoende ruimte is voor ongeveer acht man. Grotere vergaderingen zijn ook mogelijk, maar vaak niet relevant of interessant voor een groot deel van de aanwezigen.

Zo heeft Jeff Bezos, eigenaar van Amazon.com, ooit geroepen dat er bij de vergaderingen een ‘twee pizza’-regel is. Alle aanwezigen zouden met twee pizza’s voldoende eten moeten hebben. Dat betekent dat er maximaal acht aanwezigen per vergadering mogen zijn.

Koop daarom altijd een vergadertafel die voldoende plek biedt, maar maximaal acht personen kan houden. Dit komt neer op een vergadertafel van 4 tot 6 meter lang en 1 tot 2 meter breed.

De juiste stoelen bij uw vergadertafel

Naast een goede vergadertafel is het ook van belang dat u de juiste vergaderstoelen koopt. U wilt dat alle aanwezigen tijdens de vergadering lekker zitten. Het is dus raadzaam om voldoende tijd en geld te investeren. Daarentegen wilt u de stoelen ook weer niet te comfortabel maken, want aanwezigen kunnen hierdoor tijdens de vergadering luier worden. Dit verlaagt de focus en zal de vergadering laten uitlopen.

De kleur en het design van de vergaderstoelen is van invloed op de rest van uw vergaderruimte. Dit betekent dat u de stoelen ook zo veel mogelijk op de tafel moet laten aansluiten. Kies eenzelfde kleur, materiaal en uitstraling.

Match de stoelen zo veel mogelijk bij de vergadertafel. Zo krijgt u vergaderruimte de ideale uitstraling. Hier kunt u prettige vergaderingen houden, maar ook gasten ontvangen en zakelijke gesprekken houden. Maak de vergaderruimte de kern van uw organisatie, en zorg zo voor de ideale sfeer binnen uw onderneming.