Monitorarmen zijn een belangrijk onderdeel van de ergonomische puzzel

Monitorarmen

 

Het belang van monitorarmen

De monitorarm helpt om de monitor vrijer te bewegen en in te stellen. Dit houdt in dat de werkgever de monitor op iedere gewenste positie kan opstellen. En dat heeft talloze voordelen. U kunt de monitor er ook met alle gemak aan hangen. Iedere monitor is aan de achterkant voorzien van diverse schroefgaten. Zo kunnen de monitoren aan de armen worden bevestigd. De monitorarmen maken het onder andere gemakkelijk om meerdere schermen naast elkaar te plaatsen.

De monitorarm is daarbij de beste oplossing tegen nekklachten. Deze komen steeds vaker op de werkvloer voor. Omdat de monitor niet goed is opgesteld wordt de nek onnodig belast. Zo kijken wij te lang naar beneden of naar boven en spannen wij onnodig onze nekspieren aan. Dit is geen probleem wanneer dit 15 minuten duurt, maar op een werkdag van 8 uur zal dit grote gevolgen voor de nekspieren hebben. Denk bijvoorbeeld aan kramp in de nek omdat de nekspieren continu gespannen zijn.

Een monitor hoort op ooghoogte te worden ingesteld. Zo kan iedere werknemer het scherm optimaal bekijken. Nu kunt u beter op de ooghoogte inspelen met een bureaustoelen, omdat deze gemakkelijk kan worden versteld, maar het is nog beter om hiervoor een monitorarm aan te schaffen. De monitorarm kan vrijwel iedere kant op bewegen en zal hiermee helpen om lichamelijke problemen effectief te voorkomen.

Dé perfecte oplossing tegen zieke werknemers

Ergonomie is de perfecte oplossing om het ziekteverzuim onder uw werknemers te verlagen. Zo blijkt uit onderzoek dat werknemers jaarlijks een dag minder ziek zijn wanneer werkgevers actief met ergonomie bezig zijn. Dit kan bij een bedrijf met 50 werknemers jaarlijks maar liefst 50 werkdagen of 400 arbeidsuren schelen. En daar staat maar een kleine investering tegenover. Ergonomie betaalt zich dus ook al snel uit en zorgt er daarbij ook nog eens voor dat uw werknemers zien dat u actief bezig bent met het verbeteren van hun gezondheid. Kies daarom voor ergonomie en voor monitorarmen, zodat uw bedrijf met de dag beter zal presteren.

Is het tijd om ergonomie een belangrijkere rol op uw werkvloer te geven? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om u te adviseren over de mogelijkheden. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 013 – 53 40 402.