Nekklachten voorkomen met ergonomisch kantoormeubilair

Kantoormeubilair

Ergonomisch kantoormeubilair is het antwoord

Met ergonomisch kantoormeubilair kunt u uw nek en rug minder belasten. U ervaart op dat moment niet langer een steek in deze delen van uw lichaam. Ergonomisch kantoormeubilair sluit exact aan bij uw lichaam en beïnvloedt uw zithouding tijdens het werk. Vanaf het moment dat u het kantoormeubilair gebruikt, zult u merken dat er niet langer klachten in de nek en rug worden ervaren.

Zo is de rugleuning van een ergonomische bureaustoel perfect om lange tijd in te werken. U kunt gedurende uw werkdag meerdere lange sessies inplannen zonder last te ervaren van vervelende druk op uw lichaam. De rugleuning helpt om de rug recht te houden en zorgt voor een verlichte druk op de schouders. Door de combinatie van beiden ligt uw lichaam als het ware in de stoel, waardoor u een meer relaxte houding kunt aannemen. Perfect om uw werkdag zonder klachten voort te zetten.

Er is veel ergonomisch kantoormeubilair

Dankzij de talloze verschillende soorten meubilair is het erg eenvoudig om uw werkplek zo ergonomisch mogelijk in te richten. U kunt vrijwel alle soorten meubilair op uw werkplek vervangen met ergonomische alternatieven. Denk hierbij aan uw werkbureau, toetsenbord en muis, maar ook uw monitor. Ieder onderdeel van uw werkplek is erop gericht om de zithouding te verbeteren en zo de druk op het lichaam te verminderen. De combinatie van verschillende alternatieven resulteert al snel in aanzienlijk minder klachten.

Kijk naar uw huidige werkplek en zoek naar verbeterpunten. Let hierbij vooral op de klachten die u op dit moment ervaart. Nekklachten zijn over het algemeen het gevolg van een een te hoge of te lage bureaustoel. Dit probleem kan vaak opgelost worden door monitorarmen aan te schaffen. Hiermee kunt u de monitor op ooghoogte instellen, zodat u uw nek niet onnodig belast. De monitorarmen helpen vooral op lange dagen om nekklachten te voorkomen, en zijn onmisbaar als onderdeel van uw ergonomische kantoormeubilair.

Wij helpen u graag bij het opstellen van een geoptimaliseerde werkplek waar rekening gehouden wordt met ergonomie. Dankzij een sterke focus op het verbeteren van werkplekken kunnen wij u altijd van dienst zijn om lichamelijke klachten te voorkomen. Neem direct contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij kijken graag wat wij voor u kunnen betekenen.