Uw nieuwe ergonomische bureau optimaliseren voor productiviteit

Kantoormeubelen

Let altijd op de juiste hoogte

Als u uw nieuwe bureau gaat instellen dan is het allereerst van belang dat u weet hoe hoog het bureau ongeveer moet zijn. En dit begint bij een duidelijke meting: u moet meten hoe hoog het bureau moet staan om te zorgen dat u hierbij de juiste zithouding kunt aannemen. Wij hebben daarom een stappenplan voor het meten van de hoogte:

Begin eerst bij uw eigen zithouding. Ga rechtop zitten en kijk op welke hoogte uw armen op dat moment zitten. Doe uw armen nu recht naar voren en kijk wat de juiste hoogte is om te typen. U kunt nu meten hoe hoog uw armen van de grond vandaan zitten en op basis daarvan kijken hoe hoog het bureau uiteindelijk moet worden.

Omdat u tijdens het werk graag wilt opstaan en af en toe een bakje koffie wilt halen, is het ook van groot belang dat de hoogte van het ergonomische bureau voldoende ruimte biedt om vrij te bewegen. Hierdoor voorkomt u dat u vast komt te zitten onder het bureau of dat uw bovenbenen beschadigd raken wanneer u opstaat. Let hier dus altijd op, want het kan veel klachten in uw benen voorkomen.

Zorg voor voldoende ruimte

U heeft op uw werkplek maar beperkte ruimte en moet ervoor zorgen dat het bureau perfect binnen deze ruimte past. Hier kunt u onder andere voor zorgen door de ruimte rondom het bureau te vergroten. Ruim de spullen rondom uw werkplek op en verplaats onnodige accessoires die op dit moment in de weg staan. Zo creëert u meer ruimte om uw bureau neer te zetten en kunt u onder andere voorkomen dat het bureau overal tegenaan staat.

Zorg voor stabiliteit

Op het moment dat u het bureau neerzet is het van belang dat hier voldoende stabiliteit is. U kunt bijvoorbeeld onder de poten van het bureau kleine verhogingen plaatsen, waardoor u zorgt dat het bureau vrij kan bewegen. Daarbij komt ook dat het bureaublad van uw ergonomische bureau goed moet vastzitten. Op deze manier voorkomt u dat het blad tijdens het werk verplaatst en dat u op deze manier met schade kampt als het bureau steeds verder beweegt.

Koop ook de juiste bureaustoel

De perfecte aansluiting voor een ergonomisch bureau? De ergonomische bureaustoel natuurlijk! Met deze bureaustoel kunt u uw werkplek nog verder optimaliseren en zorgt u voor maximale productiviteit op uw werk.