Nieuwe medewerkers motiveren om vanaf het eerste moment hard te werken

Motiveren

Motivatie is het gevolg van relaties met collega’s

Nieuwe medewerkers hebben het niet altijd even gemakkelijk; zij komen vaak in een team terecht waar zij nog niemand kennen. Deze start kan al zeer demotiverend werken: het kan er zomaar toe leiden dat zij de cultuur op uw werkvloer niet goed begrijpen. Zo zijn open werkvloeren voor sommige medewerkers bijvoorbeeld helemaal nieuw, waardoor zij flink moeten wennen.

Het is daarom aan uw andere medewerkers – de nieuwe collega’s van de nieuwe medewerker – om de nieuwe collega extra te motiveren. De motivatie stijgt naarmate de nieuwe collega zich welkom voelt. Dit resulteert er al snel in dat zij nog meer plezier in hun werk hebben en ‘s ochtends wakker worden met een positieve gedachte over het werk.

Investeer daarom altijd in de bedrijfscultuur. Hoe beter collega’s met elkaar omgaan, hoe groter de kans dat nieuwe medewerkers zich welkom voelen en vanaf de eerste dag gemotiveerd aan het werk gaan. Zo helpt u de werkvloer te optimaliseren en maakt u het ook voor de huidige medewerkers een betere locatie om hard te werken.

Zorg direct voor de juiste taken

Een nieuwe medewerker raakt pas echt gemotiveerd op het moment dat deze aan projecten kan werken waar deze speciaal voor is binnengehaald. Zorg er daarom voor dat er voldoende werk is waar de nieuwe medewerker mee aan de slag kan. Inwerken kan enkele dagen duren, maar u kunt dit traject aanzienlijk verkorten door interessante projecten onder de neus van de nieuwe medewerker te leggen.

Licht de rest van het team ook in over de projecten die de nieuwe medewerker zal uitvoeren. Zo vergroot u de kans dat het team helpt op het moment dat de nieuwe medewerker het standaardtraject even niet begrijpt; de drempel is op dat moment lager om vragen aan collega’s te stellen.

Maak het ook duidelijk met wie de nieuwe medewerker samenwerkt. Zij worden over het algemeen sneller gemotiveerd wanneer zij samenwerken met iemand die het project goed kan overzien en op de juiste momenten inspringt. De ene collega is beter dan de ander, dus het is voor u ook van belang dat u voldoende kennis over de vaardigheden van huidige werknemers heeft.

De drie aspecten van motivatie

Uiteindelijk draait het motiveren van nieuwe medewerkers dus om drie zaken:
– Zorg voor de juiste omgeving
– Leg interessante projecten voor
– Maak het verbinden met andere collega’s zo eenvoudig mogelijk

Wanneer de setting helemaal goed is ingericht, zal de nieuwe medewerker zich sneller welkom voelen. Zo zal de motivatie sneller stijgen en worden de nieuwe projecten ook al met een hogere snelheid uitgevoerd. Ideaal voor de nieuwe medewerker, maar nog beter voor uw bedrijf.