Onderzoek toont dat de hele dag aan een bureau zitten dodelijk kan zijn

Bureau

Wat zijn andere alternatieven?

De meeste bedrijven investeren tegenwoordig hevig in de middelen die helpen om te zorgen dat werknemers niet de hele dag hoeven te zitten. Zo wordt ergonomie op steeds meer werkvloeren doorgevoerd. Bij ergonomie draait het om het creëren van een omgeving waarin het lichaam niet in een zware positie wordt gedrukt. Veel mensen die een kantoorbaan hebben krijgen last van de schouders, nek en rug. Ergonomische kantoormeubelen gaan dit tegen; de meubelen helpen voorkomen dat er allerlei kwaaltjes ontstaan.

Ergonomische kantoormeubelen zijn daarbij ook bijzonder effectief om de productiviteit van medewerkers te verhogen. Omdat er minder klachten worden ervaren, is het gemakkelijker om met een sterke focus aan het werk te gaan. Zo worden werknemers minder snel afgeleid en kunnen zij projecten sneller uitvoeren. En dat is niet alles: zij melden zich ook nog eens minder vaak ziek. Want werknemers die lange tijd met deze klachten rondlopen krijgen te maken met stress en moeten regelmatig naar de fysiotherapeut. Met ergonomische kantoormeubelen wordt dit zeer eenvoudig voorkomen.

Wat is het antwoord op de dodelijke complicaties?

Er zijn naast deze alternatieven nog allerlei andere maatregelen die u kunt nemen om te voorkomen dat uw medewerkers te lang zitten. Het is onder andere aan te raden om uw medewerkers te verplichten om tussen de middag een korte wandeling te maken. Dit is niet alleen goed voor de bloedsomloop en de hoeveelheid vitamine D die zij binnenkrijgen, maar helpt ook bij het verbeteren van de concentratie.

Daarbij helpt een wandeling ook om meer nieuwe ideeën te krijgen. Werknemers die gedurende de dag een wandeling maken zullen dus ook productiever zijn en voorkomen zo dat zij met stress te maken krijgen.