Op een gezonde manier de focus vinden – zo doet u dat

Zoek uit wat uw focus wegneemt

Zoals u in de introductie al las, zijn er talloze afleidingen die u gedurende de werkdag onderbreken. Dit start vaak al bij het begin van de dag: u ontvangt een aantal mailtjes die u toch even wilt lezen. Vervolgens blijft u in uw mailbox hangen en komt u nog niet aan werken toe. Zonde, want het is juist belangrijk om uw tijd efficiënt te besteden. Dit begint bij het negeren van e-mails. Het is niet altijd nodig om binnen 5 minuten te reageren. Stel vaste tijden in waarop u uw e-mails bekijkt en beantwoordt. Dit helpt om de focus te behouden en uw energie in andere belangrijke taken te stoppen.

Zorg voor een goede omgeving

Uw omgeving is van grote invloed op uw productiviteit. Als er veel afleidingen om u heen zijn, zoals rondlopende collega’s, voorbijrijdende auto’s of geluidsoverlast van buitenaf, dan is het belangrijk om hier iets tegen te doen. Zoek een rustige plek op waar u optimaal kunt concentreren. Uw focus zal steeds beter worden en u kunt beter werken. Als u op dit moment bij het raam zit en merkt dat u toch erg vaak wordt afgeleid, ga dan eens ergens anders in uw kantoorpand zitten. Zoek een hokje op of ga op zoek naar een werkplek die wat verder van het raam is verwijderd.

Optimaliseer uw werkplek

Uw werkplek moet ergonomisch zijn ingericht. Dit houdt in dat uw kantoormeubelen aansluiten bij uw lichaam. Als u lange tijd voorover moet zitten dan is de kans groot dat u met rug- en nekklachten te maken krijgt. Ergonomische kantoormeubelen zijn eenvoudig aan te passen en kunnen specifiek op uw lichaam worden ingesteld. Zo heeft u een bureau waar u niet over hoeft te buigen, een bureaustoel die ervoor zorgt dat uw benen plat op de grond staan en een monitor die goed op ooghoogte is ingesteld. Lichamelijke klachten op kantoor worden verleden tijd en u kunt beter uw focus pakken.