Oplossingen voor minder geluid op kantoor

1. Investeer in goede oordopjes

Oordopjes houden het geluid goed buiten. Wij praten hierbij over oordopjes voor muziek, dus niet de standaard oordopjes die men op een werkplek gebruikt. U wilt tijdens het werk ook kunnen genieten van een goed muzieknummer. Sluit uw oordopjes daarom aan op uw computer of mobiele telefoon en start een applicatie zoals Spotify op. Uit onderzoek blijkt dat kantoormedewerkers die muziek luisteren productiever zijn, vooral wanneer zij muziek zoals Mozart of Beethoven luisteren. Pak de klassieke muziek er dus maar alvast bij, want uw focus komt al snel weer terug.

2. Zorg voor goede geluidsisolatie

Het is belangrijk dat uw kantoor niet galmt. Wanneer uw collega’s aan de andere kant van het kantoor een gesprek houden dan is het prettig om hier zo min mogelijk last van te hebben. Vloerbedekking houdt een groot deel van het geluid tegen terwijl een betonnen vloer er juist voor zorgt dat het geluid steeds beter wordt overgebracht. Vraag uw baas of er budget vrij is om meer geluidsisolatie op kantoor aan te brengen. Dit is niet alleen prettig voor u om uw focus te behouden, maar zal ook een grote winst voor uw collega’s zijn. Er is minder geluidsoverlast en de afleidingen nemen direct af.

3. Ga in een eigen hokje zitten

Heeft uw kantoor vergaderruimtes? Vraag dan of u hier gebruik van kunt maken wanneer u echt even goed moet focussen. Het is vaak een stuk beter om even in isolatie te zitten en aan uw projecten te werken. Boek het hokje om uw belangrijkste taken te volbrengen. De vergaderruimtes worden vaak niet full time bezet, dus de kans is groot dat u enkele uren per dag in stilte kunt werken. Een vergaderruimte in combinatie met oordopjes is een ideale manier om echt productief te werken en uw werk zo snel mogelijk gedaan te krijgen.

4. Neem alle geluidsoverlast weg

Er bestaat een kans dat er enkele apparaten bij u op kantoor staan die ontzettend veel geluid maken. Zo zijn ventilatiekanalen ontzettend luid wanneer het buiten waait. Het is hierbij belangrijk dat u deze geluidsoverlast wegneemt. Vraag of er een monteur kan langskomen die deze overlast oplost door de ventilatie te repareren. Wanneer u bij uw baas aangeeft dat er flinke overlast vanuit de kanalen komt, en u hierdoor absoluut niet kunt werken, is de kans groot dat uw baas hier iemand voor zal laten langskomen.