Uw oude kantoormeubilair verkopen of juist recyclen? Wij geven tips

Oud kantoormeubilair

Uw oude kantoormeubilair verkopen

Als u echt het maximale uit uw oude kantoormeubilair wilt halen dan is het van groot belang om op zoek te gaan naar partijen die uw volledige inboedel willen opkopen. Dit resulteert er niet alleen in dat u een mooi bedrag voor uw oude kantoormeubilair vangt; het helpt ook om direct van uw volledige inboedel af te zijn. Het verkopen van oud kantoormeubilair heeft daarnaast ook als voordeel dat u een ander bedrijf aanzienlijk op de kosten laat besparen.

De verkoop kan echter redelijk wat tijd kosten. Er is niet altijd een partij die de volledige inboedel wil overnemen, en het is daarom raadzaam om door te blijven zoeken totdat u deze partij vindt. Het is beter om alles in één keer te verkopen dan continu slechts een deel van de inboedel te verkopen.

Oud kantoormeubilair is binnen de kantoorwereld bijzonder populair. Dit heeft vooral te maken met het feit dat er tegen redelijk goedkope prijzen een volledige inboedel kan worden overgenomen. U staat als verkoper in een goede positie om hier het maximale uit te halen, dus wees niet bang om over de prijs te onderhandelen. Uiteindelijk brengt dit alleen maar extra voordelen voor uw bedrijf met zich mee.

Uw oude kantoormeubilair recyclen

U kunt er daarnaast ook voor kiezen om uw oude kantoormeubilair te recyclen. U geeft uw oude kantoormeubelen in dit geval gratis weg aan een recycleorganisatie. Deze zal het oude kantoormeubilair verwerken en er nieuwe meubels van maken. Dit kan erin resulteren dat u bij hen tegen een redelijk lage prijs een eigen nieuwe inboedel kunt afnemen. Een groot aantal organisaties biedt lage prijzen voor dit kantoormeubilair.

Hier komt echter een nadeel bij kijken: de meubelen van de recycleorganisatie zijn niet altijd ergonomisch verantwoord. En dit heeft een vervelend gevolg voor uw eigen personeel. Wanneer uw medewerkers niet op een ergonomische werkplek kunnen werken, kan dit erin resulteren dat zij na verloop van tijd te maken krijgen met lichamelijke klachten. Deze klachten kunnen op lange termijn aanbrengen. Vandaar dat het belang van ergonomie steeds verder doorstroomt in Nederland.

Het beste kantoormeubilair

Wilt u zeker zijn dat de werkplekken in uw bedrijfspand zo goed mogelijk zijn ingericht? Dan is het raadzaam om gebruik te maken van ergonomische kantoormeubelen. Deze hebben talloze voordelen, waaronder het verbeteren van de werkhouding. En dit heeft tot gevolg dat uw medewerkers productiever en gezonder worden.

Bekijk hier ons assortiment aan ergonomische kantoormeubelen >>