Regelmatig flexwerkers over de vloer? Bied de juiste flexwerkplek

kantoormeubelen

De behoefte van flexwerkers

U heeft ongetwijfeld al veel middelen geïnvesteerd om de juiste omgeving voor uw eigen werknemers te creëren. Er staat altijd koffie klaar, de werkplek is geoptimaliseerd volgens de richtlijnen van ergonomie en u zorgt ervoor dat uw medewerkers maximaal kunnen concentreren. Het is op strategisch vlak raadzaam om deze lijn ook voor uw flexwerkers door te zetten. Zo kunt u maximaal profiteren van de tijdelijke krachten die u binnen uw bedrijf inzet.

Flexwerkers hebben op dit gebied dezelfde behoeftes als uw eigen medewerkers. Op het moment dat zij maximaal op het werk kunnen focussen, en door niets worden afgeleid, is de kans aanwezig dat het project ruim voor de deadline wordt afgeleverd. Zo kunt u met minder middelen uw projecten succesvol afronden en daarbij ook kosten besparen. Dit heeft niet alleen een positief resultaat op uw reputatie – uw klanten zien tenslotte dat u zich hard inzet alles op tijd te leveren – maar ook op de bedrijfsomzet.

Als het op flexwerkers aankomt dan dient u hier dus op dezelfde manier mee om te gaan als uw eigen personeel. Geef de flexwerkers het gevoel dat zij bij u op de werkvloer thuishoren en dat er alles aan wordt gedaan om te zorgen dat zij goed kunnen functioneren. Naarmate flexwerkers zich steeds sterker inzetten, komt de snelheid er steeds beter in.

Een flexwerkplek inrichten

De inrichting van een flexwerkplek komt grotendeels overeen met het inrichten van een normale werkplek. Hierbij zijn diverse richtlijnen van toepassingen, welke onder andere in de Arbo-wet zijn opgenomen. U wilt daarbij ook zo veel mogelijk rekening houden met ergonomie, want op deze manier voorkomt u dat flexwerkers met vervelende lichamelijke klachten kampen.

Op het moment dat u zich als bedrijf maximaal voor de flexwerkers inzet, werken zij met meer motivatie voor uw bedrijf. Dit zal er ook nog eens in resulteren dat u een goed beeld van de flexwerker krijgt. Wellicht is de flexwerker ook geschikt als werknemer bij u op de werkvloer, en kunt u ook op lange termijn gebruikmaken van hun kennis en expertise.

Onderschat daarom nooit de waarde van flexwerkers en zorg dat u hen net zo goed behandeld als u uw eigen medewerkers behandelt. Naarmate u dit steeds beter doet, zullen flexwerkers altijd voor u klaar staan om uw projecten met succes af te ronden.