Rugpijn? Koop een zit-sta module

Velen van ons hebben regelmatig last van rugpijn. Je hebt helemaal niets geks gedaan met je rug, maar toch voel je die stekende, kloppende of zeurende pijn in je onderrug de hele dag. Hoe dit komt? Niet door een vreemde beweging of te intensief sporten, maar door te lang zitten.

Zitten: het nieuwe roken

We zitten de hele dag. Niet alleen op het werk, maar ook in de auto, tijdens het eten en ’s avonds achter de televisie. Volgens gezondheidsexperts moeten we eigenlijk niet meer dan vier uur per dag zitten. Er zijn maar weinig mensen die aan deze norm voldoen. Als we alle ‘zit-tijd’ bij elkaar optellen, zitten we namelijk 8,7 uur per dag. Dit is gebleken uit de Leefstijlmonitor van 2015.

Zitten is ontzettend slecht voor je rug. Als je de hele dag zit, heeft je rug namelijk de gehele dag door een statische belasting te verduren. Zeker als je dan ook nog in de verkeerde houding gaat zitten, is de kans op rugpijn groot. Daar komt nog bij dat je rugspieren ernstig kunnen verzwakken als je de hele dag zit. Zijn je rugspieren eenmaal verzwakt, dan is de kans op ernstige blessures groter. Je maakt een keer een verkeerde beweging en voor je het weet heb je spit of een hernia. Zitten wordt dan ook niet voor niets het nieuwe roken genoemd.

Rugpijn verhelpen met de zit-sta module

Je wil wel meer staan en lopen, maar je moet nu eenmaal 40 uur per week werken. Lastig! Gelukkig is er ook voor de fulltimers onder ons een manier om rugpijn te verhelpen. De oplossing is zelfs erg gemakkelijk. Het enige wat je nodig hebt om je rugpijn te verhelpen en vervolgens nooit meer terug te laten komen, is een zit-sta module.

Een zit-sta module is een hulpmiddel dat je op je bureau kunt zetten. Zet je laptop op de module en je kunt deze omhoog zetten. Nu staat je laptop te hoog om erachter te zitten, maar kun je er wel achter gaan staan. Kortom, de zit-sta module maakt het mogelijk om staand te werken op kantoor, om de rugpijn aanzienlijk te verminderen en uiteindelijk te laten verdwijnen.

Heijka Kantoormeubelen verkoopt niet alleen diverse zit-sta modules, maar ook andere ergonomische hulpmiddelen. Denk hierbij aan zit-sta krukken. Gebruik een zit-sta kruk in combinatie met de zit-sta module en je doet je rug absoluut een plezier.

Zit-sta modules voor het hele kantoor

Voor werkgevers is het absoluut interessant in zit-sta modules te investeren. Medewerkers die regelmatig last hebben van hun rug, werken namelijk minder productief en melden zich bovendien vaker ziek. Het kost geld om eenmalig meerdere zit-sta modules te kopen, maar deze investering verdient zichzelf terug. Niet alleen door gezonde en productieve werknemers, maar ook door het verminderde ziekteverzuim.