De samenstelling van een duurzame kantooromgeving

Team werkplek

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijkere factor binnen het bedrijfsleven. Nu steeds meer bedrijven overstappen naar groene energie, wordt er ook gekeken op welke andere manieren er voor een meer duurzame organisatie kan worden gezorgd. En hier komen talloze factoren bij kijken, waaronder de kantooromgeving zelf.

Een duurzame kantooromgeving staat bij steeds meer bedrijven bovenaan de prioriteitenlijst. Dit heeft onder andere te maken met de stijging in tevredenheid en productiviteit op het moment dat er een aantal veranderingen in de kantooromgeving worden doorgevoerd.

Wij helpen u graag het maximale uit uw kantoor te halen, en dat doen wij niet alleen met het leveren van ergonomisch kantoormeubilair. In dit artikel geven wij u enkele tips voor het samenstellen van een duurzame kantooromgeving welke inspeelt op een betere gezondheid en productiviteit bij uw personeel.

Begin bij het materiaal dat u gebruikt

Binnen duurzaamheid denkt men al snel aan LED-verlichting en soortgelijke aanpassingen. Toch kan er vaak beter gekeken worden naar de samenstelling van het kantoormeubilair dat in de kantooromgeving is opgenomen. Het is belangrijk om voor duurzaam materiaal te kiezen, materiaal dat lange tijd meegaat en ook het beste voor het personeel biedt. En daar is ergonomisch kantoormeubilair dan ook een ideaal middel voor. Het biedt voor iedere medewerker de juiste zithouding, waarbij wordt voorkomen dat het personeel last zal krijgen van vervelende pijnen in de nek, rug en schouders.

Bij ergonomisch kantoormeubilair kunt u vrijwel alle kanten op als het aankomt op duurzaamheid. Het is allang niet meer nodig om hout van bepaalde kwaliteit en met een specifieke achtergrond te kopen. Als u kiest voor kantoormeubilair dat voor de komende jaren de juiste stevigheid en kwaliteit biedt dan maakt u hierbij al een fantastische keuze.

Denk aan de natuur

Uit diverse onderzoeken blijkt dat het gebruik van kantoorplanten kan resulteren in 15% meer productiviteit bij het personeel. Dit houdt in dat de projecten waar uw personeel aan werkt aanzienlijk sneller kunnen worden afgerond. De aanwezigheid van kantoorplanten wordt nog steeds onderschat, maar het is een ontzettend waardevolle toevoeging aan de kantooromgeving. Uiteindelijk komen wij als mens uit een omgeving met veel groen om ons heen, maar dit missen wij op de werkvloer. Door de inzet van kantoorplanten zorgt u op zeer eenvoudige wijze voor een meer duurzame omgeving voor uw personeel.

Maak gebruik van groene alternatieven

Als u al bent overgestapt op groene energie dan heeft u al een fantastische stap gemaakt op het gebied van duurzaamheid binnen uw organisatie. Daarbij kunt u nog meer doen, zoals het vervangen van de huidige verlichting voor LED-verlichting. Dit biedt bovendien op jaarbasis een flinke besparing en zal hierdoor resulteren in een lagere energierekening. En dankzij de materialen die voor de productie van LED-verlichting worden gebruikt, zorgt u ook nog voor een veel hogere duurzaamheid op de werkvloer.