Staand bureau of normaal bureau: wat is beter voor productiviteit?

Productiviteit

Het effect een bureau op productiviteit

Gedurende de werkdag moet u zo comfortabel mogelijk zitten. Dit heeft bijvoorbeeld invloed op uw lichaam. Hoe comfortabeler u zit, hoe beter uw focus. Het is tijdens het werk van groot belang dat u altijd lekker kunt blijven zitten. En juist dit bepaalt de mate waarin u productief bent.

Kampt u bijvoorbeeld met lichamelijke klachten zoals nek- of rugpijn? Dan kunt u hier gedurende de dag ontzettend veel last van ervaren. Dit heeft een groot effect op uw focus: u wordt vaker afgeleid en kan hierdoor dus ook met minder sterke focus aan het werk. Projecten duren langer, klanten moeten langer wachten en vervolgprojecten worden eerder uitgesteld.

Maar lichamelijke klachten zijn ontzettend eenvoudig op te lossen. U hoeft hier alleen maar een goed bureau voor aan te schaffen. Een goed bureau helpt om het lichaam is de juiste houding te krijgen, en daar beginnen de verschillen tussen het staand bureau en het normale bureau.

Staand bureau vs. normaal bureau

Bij het staand bureau staat u de hele dag. Dit is een meer natuurlijke houding dan zitten. Tienduizenden jaren liep men de gehele dag en was zitten er bijna niet bij. In ieder geval niet in de mate waarop wij nu achter ons bureau zitten. Soms nemen wij maar liefst 8 tot 10 uur per dag plaats in de zithouding.

Het staand bureau brengt hier een belangrijk verschil in. Doordat u voortaan alleen nog maar staat, komt het veel minder vaak voor dat u pijn in de nek en rug ervaart. Zo kunt u met een veel sterke focus uw projecten afronden.

Bij het normaal bureau zult u gewoon de gehele dag achter het bureau zitten. Dit is wellicht erg comfortabel, maar het is niet waar ons lichaam voor is gemaakt. Het is beter om gedurende de dag op te staan en even te bewegen. Zo voorkomt u permanente blessures die bij kantoorwerk erg gebruikelijk zijn.

Help uzelf daarom aan een beter bureau en overweeg om in een staand bureau te investeren. Dit zal in het begin even wennen zijn, maar het zorgt al snel voor een beter gevoel. U zult merken dat u aanzienlijk productiever bent. Bovendien hoeft u ook geen dure bureaustoel aan te schaffen en kunt u dus redelijk wat geld besparen.