Time management op kantoor: zo wordt u nog productiever

1. Zorg voor de juiste omgeving

Uw productiviteit is zo goed als de omgeving waar u in werkt. Als er rondom u veel gebeurt en er te veel afleidingen zijn dan is de kans groot dat u weinig productief zult zijn. Het is hierom van belang om te zorgen dat uw omgeving zo goed mogelijk is opgebouwd. Tijdens belangrijke onderdelen kunt u het beste even alleen gaan zitten, en als u een productieve meeting wilt houden dan is het van belang om de juiste mensen om u heen te hebben. Begin bij uw omgeving, want uw productiviteit stijgt aanzienlijk.

2. Gebruik de Pomodoro-techniek

Er zijn diverse technieken om een productieve dag te hebben. Als onderdeel van time management is het belangrijk dat u de juiste techniek oppakt en in uw dag verwerkt. Bij de Pomodoro-techniek draait het om korte momenten van 20-25 minuten waarin u zo productief mogelijk bent. Door in dergelijke tijdsdelen te werken krijgt u meer gedaan; uw focus is sterker en het is gemakkelijker om aan één taak te werken. Plan uw werk daarom altijd in dergelijke tijdsdelen.

3. Breek grote opdrachten op

Time management draait om het effectief uitwerken van de projecten die u uitvoert. En hier is het opbreken van een opdracht een belangrijk onderdeel van. Door de opdracht eerst uit te werken en in delen op te splitsen krijgt u een beter beeld van het totale werk dat u hiervoor moet uitvoeren. En dat heeft weer een groot voordeel voor uw productiviteit, want u kunt op deze manier gemakkelijker tijdsdelen van 20-25 minuten inzetten.

4. Maak gebruik van Time management-software

Het internet staat tegenwoordig vol met tools die u kunnen helpen bij Time management. De ene tool richt zich op het bijhouden van de tijd die u voor een project nodig heeft en de andere tool helpt juist weer om alles goed te plannen. Door meerdere tools te gebruiken kunt u actiever met time management aan de slag en is het gemakkelijk om zeer productieve dagen te hebben.

5. Vraag uw medewerkers mee te doen

Het is niet alleen belangrijk dat u zelf productief kunt werken. Uw medewerkers hebben vaak ook hulp nodig om hun tijd goed te management. Deel uw kennis over time management daarom altijd met uw medewerkers, want u zult hier zelf uiteindelijk veel profijt van hebben.