Verhoog de tevredenheid van werknemers met ergonomie!

kantoormeubelen

Gezondheid = tevredenheid

Uw werknemers zijn tevreden als zij gezond zijn. Het loont daarom om te investeren in gezonde maatregelen, waaronder een betere werkplek, een goede lunch en meer tijd om zelf te ontplooien. Hoe gezonder uw werknemers, hoe groter het profijt waar u als werkgever van geniet. Wat is er nu fijner dan een werknemer die iedere dag met een grote glimlach het pand binnenloopt, even kort met collega’s praat en vervolgens productief aan het werk gaat?

Investeer hierom in middelen die hierbij helpen, zoals ergonomische kantoormeubelen. Deze kantoormeubelen hebben als grote voordeel dat zij een steentje bijdragen bij het verbeteren van de gezondheid. Veel kantoormedewerkers kampen met problemen in de rug, nek en schouders. Dit is vooral het gevolg van een verkeerde zithouding. Als werkgever kunt u hier eenvoudig iets aan doen.

Ergonomische kantoormeubelen verhelpen problemen zoals pijn in de schouders, nek en rug. Dit maakt het voor werknemers mogelijk om actief te werken, omdat zij niet langer van zithouding hoeven te veranderen zodra deze plekken pijn doen. De pijn kan daarbij ook tot stress leiden, waardoor werknemers minder goed functioneren. Haal de pijn en stress daarom weg en investeer in ergonomie.

Productiviteit = tevredenheid

Daarbij kunt u de tevredenheid van werknemers ook verhogen door voor een hogere productiviteit te zorgen. Mensen die hun werk ruim voor een deadline afleveren zijn meer tevreden over hun werk. Zij zien op dat moment dat zij zich hard hebben ingezet om te zorgen dat de opdracht zo goed en zo snel mogelijk wordt uitgevoerd.

Productiviteit is sterk gekoppeld aan ergonomie. Uit meerdere onderzoeken, waaronder enkele onderzoeken uit Amerika, blijkt dat mensen productiever zijn als zij op een ergonomische werkplek werken. Hier haalt u als werkgever vanzelfsprekend veel voordeel uit, want zodra werknemers de opdrachten sneller uitvoeren kunt u eerder rekenen op een terugkerend project van uw klanten.

Tevredenheid is een investering

Ergonomische kantoormeubelen hebben een hogere prijs dan reguliere kantoormeubelen. Dit heeft onder andere met het kwaliteitsverschil tussen beiden te maken. Reguliere kantoormeubelen worden ontwikkeld om hier zo veel mogelijk van te produceren, tegen een zeer lage prijs, met een zo hoog mogelijke marge. Daarentegen worden ergonomische kantoormeubelen op basis van individuele wensen samengesteld. Geen werknemer binnen uw bedrijf is hetzelfde, dus iedereen heeft behoefte aan een unieke werkplek.

Investeer in ergonomische kantoormeubelen en zorg er zo eenvoudig voor dat iedere werknemer zich maximaal kan ontplooien, met een zeer hoge productiviteit werkt en veel gezonder leeft.