Verlaag het ziekteverzuim met deze tips

Kantoor

Het ziekteverzuim is nog steeds een van de grotere problemen waar bedrijven mee te maken krijgen op het moment dat zij meer medewerkers aannemen. Er zijn gelukkig allerlei manieren om te zorgen dat het ziekteverzuim zo veel mogelijk daalt, bijvoorbeeld door een betere ergonomie door te voeren op de werkvloer.

Door middel van ergonomie wordt het steeds gemakkelijker om te zorgen dat mensen zich niet langer vaak ziekmelden. Als u op dit moment merkt dat het ziekteverzuim binnen uw organisatie stijgt dan is het goed om te kijken wat u met behulp van ergonomie kunt doen om te zorgen dat dit probleem niet langer zal spelen.

Ergonomie en ziekteverzuim

Ergonomie heeft als grootste voordeel dat u ervoor kunt zorgen dat uw medewerkers niet langer te maken krijgen met lichamelijke klachten in de nek, rug en schouders. Dit probleem komt steeds meer voor bij mensen met een kantoorbaan en heeft vooral te maken met de manier waarop mensen achter de computer zitten. Hoe slechter de zithouding, hoe groter de kans dat mensen op korte en lange termijn te maken krijgen met lichamelijke klachten.

Het is hierom van groot belang om uw medewerkers te betrekken bij de manier waarop de werkplek zal worden ingericht. Iedere medewerker heeft weer andere behoeftes als het aankomt op het meubilair en op de manier waarop zij zitten. De zithouding is altijd essentieel tijdens het werken, en slechts de kleinste aanpassing kan er al in resulteren dat de zithouding optimaal verbetert.

Hoe werkt ergonomie?

Bij ergonomie draait alles om het samenstellen van een werkplek waarbij deze ideale zithouding centraal staat. Dit betekent onder andere dat er een ergonomische bureaustoel moet worden aangekocht, er een ergonomisch bureau beschikbaar is en dat er in enkele gevallen ook accessoires zoals monitorarmen en voetsteunen moeten worden toegevoerd.

Ergonomie helpt om de ideale werkplek samen te stellen zonder hier veel te hoge kosten voor te hoeven maken. Het is zo dat ergonomische kantoormeubelen een hogere investeringsprijs hebben dan normaal kantoormeubilair. Toch betaalt deze investering zich vaak al op korte termijn uit en kunnen mensen op deze manier zo veel mogelijk zorgen dat zij altijd de juiste zithouding hebben.

Is ergonomie noodzakelijk?

Vanuit een gezondheidsoogpunt is het essentieel om met ergonomie aan de slag te gaan. Uw medewerkers worden namelijk gezonder, en daarbij ook productiever, op het moment dat er ergonomische richtlijnen op de werkvloer worden doorgevoerd. Dit helpt onder andere bij het verbeteren van de bedrijfsresultaten, omdat productieve medewerkers simpelweg meer werk gedaan krijgen en daarom dus ook betere resultaten boeken.

Eerste hulp bij ergonomie

Wilt u uitzoeken hoe ergonomie kan bijdragen aan betere bedrijfsresultaten binnen uw organisatie? Dan voorzien wij u graag van advies voor het samenstellen van de ideale werkplek voor iedere medewerker binnen uw organisatie.

Neem direct vrijblijvend contact met ons op >>