Het verschil tussen een ergonomische bureaustoel en een niet-ergonomische bureaustoel

Bureaustoel

De belangrijkste verschillen

Laten we eerst kijken naar de normale bureaustoel, want die kennen wij allemaal. Deze bureaustoelen worden in grote aantallen tegelijk geproduceerd. Dit resulteert erin dat iedereen op dezelfde manier op de bureaustoel moet zitten. U heeft de mogelijkheid om de hoogte en armsteunen te verstellen, maar hier blijft het bij.

Nu kijken wij naar de ergonomische bureaustoel. Er is al tijdens het ontwerp rekening gehouden met individuele behoeftes. Tijdens de productie wordt er niet naar massa gekeken, er wordt gekeken wat nodig is om ieder individu de beste stoel te bieden. Zo wordt het voor u gemakkelijker om de beste zithouding aan te houden en op deze manier maximaal effectief te werken.

Ergonomie tegenover normaal

Bij ergonomie draait het erom dat de werkplek volledig voor uw lichaam wordt geoptimaliseerd. Dankzij de ergonomische kantoormeubelen wordt het allemaal een stuk gemakkelijker. Bij normale kantoormeubelen draait het er simpelweg om dat u kunt zitten, en vervolgens goed kunt werken. Maar bij normale kantoormeubelen komt het helaas regelmatig voor dat er gezondheidsproblemen voorkomen. Denk hierbij aan klachten in de rug en nek, welke pas op lange termijn zullen verdwijnen.

De voordelen van een ergonomische bureaustoel

Er kleven daarom meerdere voordelen aan het gebruik van de ergonomische bureaustoel. Het is niet alleen gezonder om op een ergonomische bureaustoel te werken, het zorgt ook nog eens voor minder stress. Zo voorkomt u dat uw werkdag regelmatig verstoord wordt.

Een normale bureaustoel zal ook veel comfort bieden, maar haalt het niet bij het comfort dat een ergonomisch alternatief biedt.

De nadelen van een ergonomische bureaustoel

Er zitten vanzelfsprekend niet uitsluitend voordelen aan de ergonomische bureaustoel. Dan zou dit artikel een eenzijdig artikel worden. Een bekend nadeel van de ergonomische bureaustoel is de hogere investering die hiervoor nodig is.

De normale bureaustoel is al verkrijgbaar vanaf €100. Bij een goede ergonomische bureaustoel moet u al snel aan minimaal €200 tot €300 denken. En als u een exemplaar wilt die helemaal aan uw wensen en behoeftes is aangepast dan moet u aan €500+ per bureaustoel denken.

Altijd mogelijkheden bij uw budget

Het hangt dan vaak ook af van het beschikbare budget. Veel bedrijven investeren graag in het welzijn van het personeel, en stellen hier bepaalde budgetten voor vast. Er zijn gelukkig altijd mogelijkheden met bepaalde budgetten. Wij kijken daarom graag samen met u welke mogelijkheden er in uw situatie zijn.

Neem vrijblijvend contact met ons op om uw opties te bespreken.