Waarom een antieke bureaustoel vaak niet de beste keuze is

Bureaustoel

Wat is er mis met de antieke bureaustoel?

Tientallen jaren geleden werden bureaustoelen met één doel voor het oog ontworpen: het bieden van voldoende comfort om de werkdag door te komen. Maar pas jaren later, toen kantoorbanen al ruim 20 jaar bestonden, werd duidelijk dat het lichaam behoefte heeft aan allerlei stimuli om geen last te krijgen van klachten in de rug, schouders en nek.

Bij het ontwerp en de productie van de antieke bureaustoel is nooit rekening gehouden met deze belangrijke richtlijnen. Dit heeft ertoe geleid dat de antieke bureaustoel niet voldoende overeenkomt met de richtlijnen die bijvoorbeeld in de Arbo-wet zijn opgesteld. De bureaustoel sluit niet aan bij de behoeftes die het menselijk lichaam heeft om uren achter elkaar te werken.

Wanneer u lange tijd in de antieke bureaustoel plaatsneemt, is de kans groot dat ook u te maken krijgt met allerlei klachten in uw rug, nek en schouders. De ergonomische richtlijnen zijn opgesteld om deze problemen zo veel mogelijk te voorkomen. Door de antieke bureaustoel op uw werkplek te zetten, neemt uw lichaam de verkeerde houding aan en heeft u al spoedig met deze klachten te maken.

Alternatieven voor de antieke bureaustoel

Het is goed om te kijken of er alternatieven voor uw huidige keuze zijn. Er zijn bureaustoelen die wel voldoen aan de ergonomische richtlijnen en er bovendien ook zeer goed uitzien. Dit maakt het eenvoudig om uw werkplek toch volledig naar wens in te richten, terwijl u volledig rekening houdt met de ergonomische richtlijnen.

Kijk bijvoorbeeld naar ergonomische bureaustoelen die u naar wens kunt bekleden. De bekleding krijgt zo dezelfde uitstraling als de antieke bureaustoel, maar biedt wel het comfort dat u gedurende de werkdag wenst. Zo kunt u uren achter uw bureau zitten zonder enige klachten te ervaren, en helpt u uzelf om met een betere focus te kunnen werken.

Andere antieke kantoormeubelen

Dat de antieke bureaustoel niet aan de richtlijnen voldoet betekent niet dat u geen antieke kantoormeubelen op uw werkplek kunt neerzetten. Andere meubelen, zoals het bureau, de kasten en andere elementen voor opslag kunnen nog wel worden voorzien van de antieke uitstraling waar u naar op zoek bent.

Gebruik voor de kantoormeubelen die niet direct invloed hebben op uw lichaamshouding antieke modellen, maar zorg bij het kantoormeubilair dat wel invloed heeft op uw houding voor ergonomische exemplaren. Zo voorkomt u op zowel korte als lange termijn dat u te maken krijgt met vervelende lichamelijke klachten.