Waarom u een kantoorinrichter nodig heeft

Kantoorinrichter

Wat doet een kantoorinrichter?

Het tekenen van een plattegrond van de nieuwe werkvloer is slechts het begin van een goed georganiseerd kantoor. Er spelen bij u en uw personeel talloze wensen wat betreft in de inrichting van het kantoor. Er moet voldoende ruimte zijn, maar ook voldoende zonlicht. De kantoorinrichter houdt rekening met deze aspecten om zo een werkvloer samen te stellen die voor ieder personeelslid geschikt is. Er is voldoende ruimte, men kan zonder afleiding werken en de looppaden zijn duidelijk aangegeven.

Zelf een kantoor samenstellen resulteert in veel moeilijkheden. Zo worden stroom- en internetdraden vaak verkeerd in de werkvloer verwerkt en kan dit een negatieve invloed op de veiligheid hebben. Een kantoorinrichter is op de hoogte van de veiligheidseisen die op de werkvloer spelen. Daarbij kan de kantoorinrichter ook rekening houden met factoren rondom de verbetering van ergonomie.

De beste kleuren voor de werkvloer

Daarbij kan de kantoorinrichter advies geven bij zaken zoals de kleuren die op de werkvloer worden gebruikt. Omdat bepaalde kleuren, zoals wit, groen en blauw, de productiviteit van medewerkers verbeteren, is het van belang dat deze op juiste wijze op de werkvloer worden doorgevoerd. In samenwerking met de kantoorinrichter kijkt u welke kleuren er nodig zijn voor de werkvloer en voor speciale ruimtes zoals de vergaderzaal.

Het draait hierbij niet alleen om de kleuren van het behang en de vloer, maar ook de kleuren van kantoormeubelen. Door een goede samenstelling van kleuren te creëren is het mogelijk om de productiviteit op de gehele werkvloer aanzienlijk te verbeteren. Als bedrijfsleider kunt u hier veel meer resultaat uit halen en bent u verzekerd van betere prestaties van uw werknemer. De kantoorinrichter maakt zich sterk om ieder aspect op de werkvloer hier zo effectief mogelijk op in te richten.

Voldoen aan de Arbo-wet

Het is op de werkvloer van groot belang dat er rekening wordt gehouden met de Arbo-wet. Er zijn diverse richtlijnen opgesteld om de veiligheid op de werkvloer te waarborgen. U moet hierbij denken aan richtlijnen omtrent het voorkomen van ongevallen, maar ook om bij noodgevallen zo snel mogelijk het gebouw te kunnen verlaten.

De kantoorinrichter houdt tijdens het ontwerp van de werkvloer rekening met deze richtlijnen. Zo kunt u waarborgen dat uw bedrijf voldoet aan alle eisen die door de Arbo-wet zijn opgesteld en kunt u bij een eventueel werkplekonderzoek direct aantonen dat er alles aan wordt gedaan om vervelende gevolgen te voorkomen.