Waarom lichamelijke gezondheid aandacht verdient op kantoor

De mate waarin kantoormedewerkers met lichamelijke klachten kampen is de laatste jaren flink gestegen. Dit heeft onder andere tot gevolg dat mensen aanzienlijk minder productief worden, met minder motivatie naar kantoor komen en bovendien ook eerder in de ziektewet terechtkomen.

Het is belangrijk om een sterke focus op de lichamelijke gezondheid te leggen. Nu steeds meer mensen 6-8 uur per dag aan het werk zijn, komen lichamelijke klachten steeds vaker voor. En dat is zonde, want het is redelijk gemakkelijk om deze klachten te voorkomen. Wij helpen u in dit artikel verder door uit te leggen waarom de lichamelijke gezondheid van u en uw medewerkers/collega’s een maximale focus verdient.

1: Lichamelijke gezondheid = betere productiviteit

De productiviteit van medewerkers hangt grotendeels af van de manier waarop de werkplek is ingericht. Mensen die met lichamelijke klachten te maken krijgen, zoals pijn in de schouders en rug, hebben een lagere productiviteit. Daarbij ervaren zij ook veel meer stress.

De oplossing is simpel: voer aanpassingen door in de werkplek en zorg zo dat de productiviteit stijgt. Dit heeft onder andere te maken met de soort inrichting van de kantoorplek. Als u gebruik maakt van ergonomische kantoormeubelen dan kunt u vrijwel alle lichamelijke klachten voorkomen.

Ergonomische kantoormeubelen houden rekening met de individuele wensen van iedere medewerker. Zo kan er een perfecte werkplek worden samengesteld waarbij de focus ligt op het voorkomen van vervelende lichamelijke problemen. Hoe ergonomischer een werkplek is ingericht, hoe lager het aantal lichamelijke klachten en hoe hoger de uiteindelijke productiviteit.

2: Betere gezondheid betekent minder ziekteverzuim

Als aanvulling op de productiviteit is het ook belangrijk om het ziekteverzuim op kantoor te verlagen. Dit betekent onder andere dat u ervoor moet zorgen dat mensen zo gezond mogelijk zijn. De kosten voor een zieke medewerker vallen hoog uit, en hierbij maakt u onnodige kosten als u hier zelf eenvoudig iets tegen kunt doen.

Bij het verbeteren van de gezondheid wordt wederom gesproken over ergonomie. Uit verschillende onderzoeken blijft dat ergonomie de betere manier is om te zorgen dat mensen zich minder vaak ziek melden. En dit lagere ziekteverzuim is goed te zien in de bedrijfsresultaten. Zorg daarom altijd voor de perfecte gezondheid van uw medewerkers en leg hier een sterke focus op.

Advies voor een betere werkplek en een betere gezondheid

Wilt u uw medewerkers/collega’s gezonder laten leven en zorgen voor een maximale productiviteit met ergonomie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken >>