Welk ergonomisch bureau past nu echt bij u?

Ergonomie

De afmetingen van een ergonomisch bureau

Bureau’s worden in allerlei vormen en maten gemaakt. Uw huidige bureau is wellicht niet volledig afgestemd op de ruimte die u nodig heeft om uw werk goed uit te kunnen voeren. Dit kan ertoe leiden dat u tijdens opdrachten het overzicht verliest en zo minder productief werkt. Het is daarom van belang om eerst naar de afmetingen van het nieuwe, ergonomische bureau te kijken.

Bedenk hoeveel werkruimte u nodig heeft om uw werk op juiste wijze te kunnen uitvoeren. Stel een afmeting vast die u minimaal wenst. Niet alleen de breedte van uw bureau is hierbij van belang. U moet ook kijken hoe diep uw bureau moet zijn om zo continu een goed overzicht over uw werk te behouden.

Een ander belangrijk onderdeel van de afmetingen is de hoogte van het ergonomische bureau. U wilt comfortabel achter het bureau plaats kunnen nemen. Kijk naar de hoogte van uw bureaustoel en stel op basis daarvan vast hoe hoog het bureau zelf moet worden. De meeste bureau’s hebben een hoogte van 75 centimeter.

De vorm van uw bureau

Niet ieder bureau heeft dezelfde vorm. U kunt kiezen uit een rechthoekig bureau of vierkant bureau. Sommige bureau’s hebben inkepingen. Deze zorgen dat u beter zit en u ervaart ook minder overlast van de randen van uw bureau.

Het is niet eenvoudig om direct te achterhalen wat nu de meest geschikte vorm voor uw situatie is. Wij raden daarom aan om verschillende bureau’s te testen en op basis van de resultaten een keuze te maken. Tijdens de tests kunt u eenvoudig voelen welk ergonomisch bureau het meeste comfort biedt. Zo voorkomt u dat u te snel een keuze maakt en voor een bureau kiest dat niet helemaal geschikt is voor uw persoonlijke werksituatie.

Materiaal voor uw nieuwe bureau

Gaat u voor een houten bureau of past een kunststof bureau toch beter bij uw stijl? Het materiaal waar uw bureau van is gemaakt beïnvloedt hoe u hier achter kunt werken. Daarbij heeft het ook een grote invloed op de uitstraling van uw werkplek. Om productief te werken is het van belang om uw werkplek zo goed mogelijk op te stellen. Nette werkplekken kunnen leiden tot betere emoties en hierdoor een hogere productiviteit bewerkstelligen.

Maar bepaalde materialen komen ook met hogere kosten. Kunststof ergonomische bureau’s kunnen vaak voor een relatief lage prijs worden aangekocht, echter komen sommige houtsoorten met een hogere investeringsprijs. Houd hier daarom rekening mee bij het maken van een keuze. Zo kunt u voorkomen dat een groot deel van uw budget wordt besteed aan een enkel bureau en u hierdoor niet voldoende budget heeft om andere onderdelen van uw werkplek te verbeteren.