Een werkplek inrichten voor een nieuwe werknemer

Een werkplek inrichten voor een nieuwe werknemer

Als u recentelijk een nieuwe werknemer heeft aangenomen dan is het belangrijk om deze zo goed mogelijk te verwelkomen. Hierbij komt niet alleen kijken dat u de medewerker zo snel mogelijk het ideale gevoel geeft op de werkvloer, er moet ook worden gezorgd dat de werknemer zo snel mogelijk op de meest ideale werkplek kan werken.

En dit laatste is een belangrijk onderdeel voor de werkdag van de nieuwe werknemer. Als de werkplek optimaal is ingericht dan zal de werknemer hier ook het maximale uit kunnen halen. En dat is niet alleen voordelig voor de werknemer, het is ook bijzonder voordelig voor uw organisatie. Want werknemers die direct op de meest ideale werkplek kunnen starten zijn over het algemeen productiever, voelen zich beter en voelen zich daarbij ook gezonder.

Hoe moet u een werkplek inrichten?

Voor een nieuwe medewerker is het vooral belangrijk dat u kijkt naar de persoonlijke behoeftes en wensen. Iedereen heeft weer andere wensen als het op de werkplek aankomt. Daarbij komen hier ook allerlei factoren bij kijken, waaronder ergonomie. Bij ergonomie draait het om het uitkiezen van meubelen die de perfecte zithouding forceren. Zo kunnen werknemers die op deze werkplek zitten een stuk productiever werken.

Daarbij helpt ergonomie ook om vervelende lichamelijke klachten te voorkomen. Veel mensen met een kantoorbaan krijgen gedurende de carrière te maken met allerlei vervelende lichamelijke klachten. Deze klachten kunnen voorkomen in de nek, rug, schouders en soms zelfs in het hoofd. En dit leidt bij de meeste mensen ook nog eens tot extra stress.

Het is hierom altijd van groot belang om de perfecte werkplek voor uw personeel samen te stellen. En dat kunt u alleen als u vanuit de ergonomische richtlijnen kijkt. Deze richtlijnen helpen aanzienlijk om de perfecte werkplek in te richten, en daar heeft zowel het personeel als de organisatie ontzettend veel aan.

Welke meubels heeft u nodig?

Binnen een nieuwe werkplek moet altijd goed worden gekeken welke mogelijkheden er zijn om de juiste meubels toe te voegen. Hierbij start u altijd met een goed ergonomisch bureau, welke aansluit bij de lengte en de behoeftes van de nieuwe medewerker. Zo heeft een werknemer met een grote lichaamslengte meer behoefte aan een hoog bureau, terwijl een werknemer met een kleine lichaamslengte juist behoefte heeft aan een laag bureau.

Naast het bureau is het ook belangrijk om een goede bureaustoel uit te kiezen. De bureaustoel heeft een belangrijke invloed op de samenstelling van een werkplek. Steeds meer mensen kiezen daarom voor een ergonomische bureaustoel, omdat dit onder andere de juiste zithouding stimuleert en daarbij in de meeste gevallen ook nog op verschillende manieren verstelbaar is.

De meeste werkplekken maken gebruik van verschillende monitoren. Het is hierom ook raadzaam om één of meerdere monitorarmen aan te schaffen, zodat u op deze manier gemakkelijk voor een ideale hoogte van de monitor kunt zorgen.

Het is tijd voor ergonomie

Een nieuwe medewerker betekent dat u direct de juiste werkplek moet samenstellen. Ga daarom in gesprek met uw nieuwe medewerker en vraag welke wensen en behoeftes er zijn. Op basis van deze informatie wordt het bijzonder eenvoudig om de juiste werkplek samen te stellen.

Heeft u hulp nodig bij het selecteren van de juiste ergonomische kantoormeubelen? Wij voorzien u graag van het juiste advies. Neem direct contact met ons op >>