Werkplekonderzoek: wat voor advies kunt u verwachten?

Werkplekonderzoek

Het advies uit het werkplekonderzoek

Het werkplekonderzoek biedt inzicht in de volgende elementen op uw werkvloer:
1. De fysieke belasting van medewerkers
2. Ergonomische richtlijnen waar de werkplek wel/niet aan voldoet
3. De veiligheid van de werkplek voor medewerkers
4. Stress veroorzakende omgevingsfactoren
5. Hygiënische struikelpunten

Deze elementen bieden een groot aantal voordelen voor u als werkgever. U kunt hiermee eenvoudig achterhalen op welke punten u veel terrein kunt winnen. Wanneer de ergonomie van de werkplekken niet helemaal aansluit bij de richtlijnen dan kunt u hier eenvoudig verandering in aanbrengen. En dat heeft veel positieve gevolgen, want ergonomie draagt bij aan een hogere productiviteit van uw medewerkers.

Daarbij voorkomt u op zowel korte als lange termijn allerlei klachten bij uw medewerkers. Een slechte lichaamshouding en omgeving kunnen resulteren in vervelende lichaamsklachten. Dit veroorzaakt een hogere mate van stress en verlaagt de productiviteit aanzienlijk. Het werkplekonderzoek biedt inzicht in alle elementen en helpt u om al deze klachten te bestrijden. Zo werken uw medewerkers productiever; dit merkt u al spoedig in uw bedrijfsresultaat.

Uw werkplekonderzoek vastleggen

Het werkplekonderzoek wordt door verschillende instanties uitgevoerd. Een werkplekonderzoek specifiek gericht op kantoorbanen, en ten behoeve van een betere kantoorwerkplek, wordt slechts door beperkte instanties uitgevoerd. Na het ontvangen van gesproken advies kunt u het advies ook direct schriftelijk laten vastleggen. Dit laatste is raadzaam. Zo kunt u het adviesrapport overhandigen aan een ergonomisch meubelexpert, zoals Heijka. Wij zullen op basis van de onderzoeksresultaten uitzoeken welke verbeterpunten wij ten behoeve van ergonomie op uw werkvloer moeten aanbrengen.

Een werkplekonderzoek is niet alleen interessant voor grote bedrijven. Kleine bedrijven, met 1-10 medewerkers, kunnen veel voordeel uit het werkplekonderzoek halen. Bij deze volumes brengt ergonomie een gigantisch voordeel. Een kleine verbetering in productiviteit heeft op korte termijn al gigantisch veel effect voor uw bedrijfsresultaat.

Vraag daarom spoedig een werkplekonderzoek aan en deel het rapport met Heijka. Wij zullen er alles aan doen om de productiviteit en veiligheid op uw werkvloer te verbeteren en helpen een betere werkomgeving te creëren. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.