De werkvloer inrichten om sneller met elkaar te communiceren

De communicatie op de werkvloer is een van de hoofdpunten voor het verbeteren van de motivatie en productiviteit van werknemers. Hoe korter de communicatiekanalen, hoe sneller projecten kunnen worden afgeleverd.

Het is hierbij grotendeels van belang dat de werkvloer zo goed mogelijk is ingericht, om zo in te spelen op de aanvullende communicatiemogelijkheden voor bedrijven. Naarmate de communicatiekanalen steeds verder worden verbeterd, krijgen werknemers aanzienlijk meer gedaan en is het mogelijk om de deadlines ruimschoots te behalen.

Het grote belang van communicatie

Op het moment dat een werknemer met een probleem zit, is het belangrijk dat dit probleem zo snel mogelijk kan worden opgelost. Hoe sneller de oplossing in handen is, hoe groter de kans dat het project ook echt zo snel mogelijk kan worden uitgevoerd.

Bedrijven die niet voldoende communiceren kunnen hier uiteindelijk problemen door krijgen. Denk hierbij aan werknemers die door een te lage hoeveelheid communicatie in de problemen komen, bijvoorbeeld wanneer zij geen vragen aan hun collega’s durven te stellen. Wanneer zij zelf op zoek gaan naar een oplossing, kan dit dagen duren. In zulke situaties loont het om de kanalen tussen de werknemers te verkleinen.

Inrichten met het oog op betere communicatie

Als u bezig bent met het inrichten van uw werkvloer dan is het slim om rekening te houden met factoren die erin resulteren dat de communicatiekanalen zo kort mogelijk zullen zijn. Denk hierbij aan werkplekken waar collega’s vaker en sneller met elkaar in contact komen, regelmatig kunnen praten en ook ideeën kunnen uitwisselen. Dit helpt onder andere bij het beter begeleiden van projecten.

Een open werkvloer is een van de betere manieren om te zorgen dat de kanalen tussen werknemers zo klein mogelijk worden gehouden. Dit heeft onder andere als resultaat dat werknemers zo snel mogelijk met elkaar kunnen spreken. Tenslotte zitten de collega’s op slechts enkele meters afstand.

Bij het inrichten van een kantoorconstructie zoals de open werkvloer is het raadzaam om te kijken naar de mogelijkheden voor een zo divers mogelijke kantoorruimte. Denk hierbij aan werkbureau’s die op verschillende kenmerken van elkaar verschillen. Deze verschillen zijn nodig om te zorgen dat uw werknemers zo goed mogelijk zitten. Dit staat ook wel bekend als ergonomie.

De manier waarop u de werkplekken op een open werkvloer inricht draagt bij aan een betere communicatie tussen collega’s. Als u er tijdens de inrichting van de werkvloer al op let dat de afstanden tussen collega’s zo klein mogelijk is dan kan dit er verder in resulteren dat zij tijdens het werk inderdaad regelmatig met collega’s gaan praten over problemen waar zij op dit moment tegenaan lopen.

Altijd de beste meubels voor uw kantoor

Bij Heijka vindt u een ruim assortiment aan ergonomisch kantoormeubilair dat actief bijdraagt aan een betere ervaring en kortere communicatiekanalen tussen uw werknemers. Zo geniet u iedere dag van de hoogste productiviteit terwijl uw werknemers genieten van een prettige werkplek.

Op zoek naar ergonomisch kantoormeubilair van hoge kwaliteit? Neem dan direct contact met ons op >>