Zit u op dit moment wel goed op het werk?

Zithouding

Wat is een goede zithouding?

De zithouding op kantoor heeft grotendeels met uw kantoormeubelen te maken. Dit verklaart waarom steeds meer bedrijven ervoor kiezen om in ergonomische kantoormeubelen te investeren. Op het moment dat u achter een bureau zit kunnen zich drie situaties voordoen: u zit voorovergebogen omdat het bureau te laag is, u zit precies goed omdat het bureau hoog genoeg is, of u zit met opgetrokken schouders omdat het bureau te hoog is. Iedere situatie is anders, en alleen de tweede situaties voorkomt lichamelijke klachten.

De ergonomische kantoormeubelen helpen bij het aanhouden van een goede zithouding. Het is niet altijd gemakkelijk om de huidige kantoormeubelen bij uw eigen lichaam aan te laten sluiten. De ergonomische kantoormeubelen zijn anders; hierbij is het juist erg eenvoudig om de meubelen bij uw lichaam aan te laten sluiten. Het verhogen of verlagen van de bureaustoelen, bureau’s en de positie van monitors kost weinig moeite. Zo worden de lichamelijke klachten snel opgelost en in de toekomst voorkomen.

Zo creëert u de ideale zithouding

Tijdens het werk is het vooral van belang dat de zithouding voor een rechte rug en losse schouders zorgt. Wanneer dit niet het geval is, zal er een te zware druk op deze lichaamsdelen rusten. Dit is de grootste oorzaak van de vervelende lichamelijke klachten.

Dankzij ergonomische bureaustoelen en ergonomische bureau’s is het erg eenvoudig om de ideale zithouding te creëren. De bureaustoel moet uw benen in een hoek van 90 graden zetten. Het blad van het bureau moet ongeveer tussen uw navel en borst komen. Zo worden alle lichaamsdelen zo veel mogelijk ontspannen en kunnen lichamelijke klachten worden voorkomen.

De monitorarm helpt daarbij om de nek zo veel mogelijk te sparen. Gebruikers van laptops weten dat nekklachten erg vervelend zijn. Doordat het laptopscherm erg laag staat, wordt de nek onnodig belast en kunnen de nekspieren veel pijn veroorzaken. Een monitorarm zorgt dat de monitor op ooghoogte zit en dat de nek niet langer onnodig belast wordt. Monitorarmen zijn onmisbaar binnen een ergonomische werkplek, dus het is raadzaam om hier in te investeren.

Heijka helpt de ideale houding te creëren

Heeft u op dit moment lichamelijke klachten als gevolg van een verkeerde zithouding? Dan helpen wij u graag bij het vinden van een passende oplossing! Wij zijn al jaren gespecialiseerd in ergonomische kantoormeubelen en kunnen u helpen de ideale ergonomische werkplek te creëren.

Neem direct contact met ons op of bekijk onze producten in onze webwinkel.