Zo creëert  u het ideale kantoor aan huis met weinig ruimte

Weinig ruimte

Denk eerst aan de belangrijkste onderdelen

U kunt een grote bank aanschaffen, kiezen voor een breed bureau en ook allerlei zitzakken in uw kantoor aan huis plaatsen. Maar bij een beperkte ruimte is het vooral belangrijk dat u aan de belangrijkste onderdelen van uw kantoor denkt:

  1. Een goede bureaustoel; ergonomische bureaustoelen zijn bij uitstek de beste keuze als het aankomt op een goede en gezonde zithouding bij thuiswerken.
  2. Een lekker bureau; als aanvulling op een ergonomische bureaustoel is het ook van belang dat u voor een ergonomisch bureau kiest. Deze kunt u eenvoudig verstellen zodat u altijd de juiste zithouding aanneemt.
  3. Monitorarmen; het is niet altijd mogelijk uw scherm te verplaatsen. Met monitorarmen kunt u het scherm op iedere gewenste plek plaatsen en heeft u volledige vrijheid wat betreft hoogte en stand.
  4. Opbergruimte; u wilt uw financiële administratie netjes kunnen opbergen. Met goede kantoorkasten kunt u zorgen dat uw administratie netjes is opgeslagen.

 

Bekijk wat u al heeft

De kans is groot dat u al een aantal meubels heeft staan, dus is het niet altijd nodig alles nieuw aan te schaffen. Maak een inventaris op van de meubels die u op dit moment al voor uw kantoor aan huis kunt gebruiken. Heeft u al een bureaustoel en een bureau? Dan is het in dat geval handig om te kijken of deze verantwoord zijn als het aankomt op ergonomie. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunt u beter kiezen voor een ergonomische bureaustoel en een ergonomische bureau, zodat u uw werkhouding zo veel mogelijk kunt verbeteren.

Ruim de ruimte eerst op

Er bestaat een kans dat u aanzienlijk meer ruimte kunt creëren binnen de kamer waar u uw kantoor aan huis wilt inrichten. Start daarom eerst met een goede schoonmaak, zodat u nog meer ruimte kunt creëren. Daarbij draagt een schone ruimte bij aan een betere werkinstelling, omdat u in dat geval niet continu tegen de rommel aankijkt wanneer u aan een project werkt. Dit zorgt voor minder afleiding en resulteert hierdoor in een hogere productiviteit.

Maak een indeling

Op basis van een simpele tekening kunt u al inschatten hoe u het kantoor aan huis gaat inrichten. Achterhaal de afmetingen van uw ruimte en schets op basis daarvan wat u allemaal in de ruimte wilt plaatsen. Zo kunt u de meubels gemakkelijk op een schets in uw kantoor in huis plaatsen.

Het achterhalen van de afmetingen van kantoormeubilair is erg gemakkelijk. Zo vindt u bij ieder product in onze webwinkel de afmetingen van het genoemde product, zodat u de tekening helemaal op maat kunt uitwerken.

Een eigen kantoor aan huis

Het doel van een kantoor aan huis is om een ruimte te creëren die goed aansluit bij de rest van uw huis en die u in de gelegenheid stelt om productief aan uw onderneming te werken. Een eigen kantoor aan huis brengt een unieke kans met zich mee; u kunt op ieder moment aan uw projecten werken. Een goed kantoor aan huis zorgt voor een rustige werkomgeving waar u efficiënt kunt werken.