Zo haalt u het beste uit kleine kantoorruimtes

Kantoorruimte

Kleine kantoorruimte: middelmatig bureau

Omdat u zo veel mogelijk uit uw kantoorruimte zult moeten halen, is het onder andere van belang dat u een bureau koopt dat weinig plek inneemt. Dit betekent bijvoorbeeld dat u een bureau van ongeveer 1 meter diep en 2 meter breed kunt nemen. Voldoende plek voor uw apparaten, en ook perfect in de kleinere kantoorruimte.

De grootte van het bureau beïnvloedt de overige ruimte die u nodig hebt. Als uw kantoorruimte slechts 4 vierkante meter bedraagt, dan is het altijd af te raden om een bureau te kopen dat meer dan 50% hiervan opneemt. Tenslotte moet u altijd vrij kunnen bewegen.

Alles op uw bureau

Uw computer, monitor, administratie, telefoon; alles kan gewoon op het bureau worden gezet. Een bureau van 1 bij 2 zal voldoende ruimte bieden om al deze spullen te plaatsen. Zo heeft u geen zorgen dat u zonder ruimte komt te zetten en kunt u altijd het overzicht behouden.

Schaf kastjes aan

U kunt de ruimte maximaal gebruiken door kastjes aan te schaffen. Zo hoeft u belangrijke papieren niet los op uw bureau te plaatsen – waar zij al snel te veel ruimte innemen – maar kunt u deze gewoon in de kastjes plaatsen. Ideaal om altijd het overzicht te bewaren.

Kies voor een perfecte bureaustoel

U wilt altijd comfortabel zitten. Zelfs wanneer de ruimte in uw huidige kantoorruimte beperkt is. En dat betekent dat u voldoende moet investeren in de juiste bureaustoel. Hoe beter uw bureaustoel aansluit bij uw lichaam, hoe minder last u van klachten in uw rug en schouders zult ervaren.

Daarbij is het ook gewoon prettig om in een comfortabele stoel te zitten. Vooral wanneer u erg lange werkdagen maakt. U kunt met een hogere productiviteit aan de slag en zult dus gedurende de dag ook meer werk uitvoeren. Een kleine kantoorruimte betekent tenslotte niet dat uw uitgevoerde werk ook klein moet doen.

Zorg voor goede bedrading

Alle elektronica die op uw bureau staat moet worden voorzien van stroom. En dat betekent onder andere dat u voldoende verlengkabels en -kastjes moet neerleggen. Dit kan er al snel in resulteren dat de vloer van uw kantoorruimte bezaaid wordt met kabels. Het is belangrijk om dit zo veel mogelijk te voorkomen.

Investeer daarom altijd extra tijd in het veilig maken van uw kantoorruimte. Het is vervelend wanneer u gedurende de dag over kabels struikelt of per ongeluk een elektronisch apparaat omstoot. Dit kan al snel resulteren in een hoge rekening, dus is het van groot belang om dit te allen tijde te voorkomen.

Maak uw eigen perfecte ruimte

Gebruik bovenstaande tips om uw eigen ruimte samen te stellen. Houd er rekening mee dat u altijd voldoende ruimte vrij laat om zelf vrij te bewegen. Zo wordt uw kantoorruimte helemaal naar wens en zult u hier de komende jaren optimaal gebruik van maken.