Zo kunt u effectief een co-working space inrichten

Werkplek

De inrichting van een co-working space

De gemiddelde co-working space heeft 80 tot 100 werkplekken. Het is gemakkelijk om iedere werkplek er hetzelfde uit te laten zien. Maar dit oogt al snel saai en kan er ook nog eens in resulteren dat de atmosfeer flink tegenvalt. Het is daarom beter om de kantoormeubelen niet in bulk in te kopen, maar per onderdeel van de co-working space te kijken hoe er zo goed mogelijk invulling kan worden gegeven. Een unieke inrichting per onderdeel zal veel beter ogen dan eenzelfde inrichting door de gehele afdeling. Denk hier dus goed over na.

Daarbij moet ook gekeken worden welke bureau’s en bureaustoelen de huurders krijgen. Een co-working space is al voorzien van alle benodigdheden om productief te kunnen werken. Maar nog weinig co-working spaces letten op factoren zoals ergonomie. Dit kan echter een belangrijk verkoopargument zijn wanneer er nieuwe potentiële huurders komen. U wilt de co-working space zo aantrekkelijk mogelijk maken. Let er daarom ook op dat de werkplekken op juiste wijze zijn ingericht. Wanneer huurders weten dat er actief wordt geïnvesteerd om een ideale werkplek te creëren dan trekt de locatie meer huurders aan.

Investeer hierom in ergonomische bureaustoelen en bureau’s en creëer zo de perfecte basis voor uw co-working space.

Zorg voor stille werkplekken

Een co-working space is al snel druk. Er werken 80 tot 100 mensen op één afdeling. Dit is niet gebruikelijk voor een afdeling. Zelfs grote bedrijven met duizenden werknemers hebben niet zulke aantallen. Houd er dan ook rekening mee dat deze groep mensen veel geluid kan produceren. Dit kan een flinke afleiding voor andere huurders worden en moet daarom effectief worden bestreden. Zorg voor stille werkplekken, maak hokjes vrij waar men kan vergaderen, zorg voor stilte ruimtes en belruimtes en breng eventueel geluidsisolatie tussen werkplekken aan. Dit helpt om actief de geluidsoverlast te bestrijden en kan hiermee een uniek kenmerk voor uw co-working space worden.