Zo richt u ook de kantine in voor maximale productiviteit

De productiviteit van uw medewerkers is van essentieel belang om het maximale uit uw onderneming te halen. Het is niet zomaar dat een groot aantal ondernemingen steeds actiever investeert in mogelijkheden om de productiviteit zo veel mogelijk te verbeteren.

 

Omdat een groot aantal medewerkers iedere dag in de kantine te vinden is, bijvoorbeeld tijdens de lunchpauze, is het interessant om te kijken welke mogelijkheden u hierbij heeft om hen ook hierbij te stimuleren met maximale productiviteit aan de slag te gaan. En er zijn altijd een aantal factoren die daarbij kunnen helpen, zodat u leert het maximale uit uw personeel te halen.

 

Dit begint allemaal bij een goed ingerichte kantine, waar gebruik wordt gemaakt van ergonomisch meubilair en zelfs de kleuren van de kantine inspelen op de hersenwerking. Hoe u dit voor elkaar krijgt? Dat vertellen wij u graag hieronder, waarin u meer leest over de manieren waarop u de omgeving van de kantine kunt inzetten om meer uit uw personeel te halen.

 

Richt de bedrijfskantine als volgt in

Het inrichten van een bedrijfskantine vereist redelijke expertise. Er zijn bijvoorbeeld factoren zoals brandveiligheid die een sterke invloed hebben op het uiteindelijke design van de kantine. Het is dan ook goed dat een groot aantal ondernemingen experts inhuurt om te kijken op welke manier de kantine het beste kan worden ingericht.
Wij kunnen u hiervoor het volgende advies meegeven: zorg ervoor dat de gebruikers van de kantine hierbij zo min mogelijk hoeven na te denken. Door uw personeel gedurende de pauzes mentaal minder te stimuleren, zorgt u ervoor dat zij juist weer na de pauze voldoende energie en motivatie hebben om actief aan de slag te gaan. Medewerkers die gedurende de pauze moe worden en hard moeten nadenken zijn hierna vaak minder productief, dus het loont zeker om het personeel zo min mogelijk mentaal te stimuleren.

 

Gebruik het juiste meubilair

Het meubilair heeft een grote invloed op de manier waarop men tijdens het lunchen zit. De kantine moet een plaats zijn waar iedere werknemer tot rust kan komen. Toch is de zithouding van het personeel gedurende de lunch essentieel voor de productiviteit in de laatste uren van de dag. Hoe beter de houding, hoe groter de kans dat zij maximaal productief zijn als zij eenmaal aan het werk gaan.

 

Het gebruik van ergonomische kantinestoelen is hierom aangeraden. Het is een effectief middel om te zorgen dat iedere werknemer maximaal kan presteren. Zelfs voor werknemers die in de ochtend niet erg productief zijn kan het gebruik van kantinestoelen voor een groot verschil zorgen. Indien u op andere plekken in het gebouw al gebruikmaakt van ergonomisch kantoormeubilair, waaronder ergonomische bureaustoelen of ergonomische bureaus, dan raden wij aan om hier ook kantinestoelen aan toe te voegen.

 

Zorg voor de juiste kleuren

De kleuren die u in de kantine aanhoudt hebben ook een grote impact. Het is raadzaam om natuurlijke kleuren te gebruiken, waaronder blauw, groen en wit. Deze kleuren, en combinaties van deze kleuren, zijn bijzonder effectief op de hersenwerking van uw personeel. Zo kunt u deze kleuren gebruiken om werknemers productiever te maken, want het laat de hersenen terugdenken aan de natuurlijke omgeving waar de mens al lange tijd heeft geleefd.

 

Door middel van natuurlijke kleuren tovert u een demotiverende kantine om naar een motiverende kantine waarin iedere werknemer het maximale uit de werkdag kan halen.