Zo verbetert u de beveiliging bij u op kantoor

Maak gebruik van beveiligingscamera’s

Wellicht de beste manier om inbraken te voorkomen is door beveiligingscamera’s te gebruiken. Deze camera’s leggen te allen tijde beelden vast van de positie waar zij op gericht zijn. Zorg dat de camera’s vrijwel ieder punt op het bedrijfsterrein en in het kantoor kunnen vastleggen en dat er geen “dode hoeken” zijn. Deze dode hoeken kunnen door de inbrekers worden gebruikt om onopvallend binnen te komen.

Beveiligingscamera’s kunnen overal worden opgehangen. U kunt deze verbinden aan een speciale recorder; deze slaat de beelden voor langere tijd op. Dit kan door gebruik te maken van tapes of door te kiezen voor elektronische opslag op de computer of een server. Wordt er toch ingebroken dan kunnen de camera’s bewijs leveren van de diefstal en ook als bewijs dienen wanneer u aangifte doet.

Beveilig uw documenten op de juiste manier

De documenten van uw bedrijf – van administratie tot bedrijfsplannen – moeten altijd achter slot en grendel worden opgeslagen. Alleen dan kunt u zeker zijn dat uw bedrijfsdocumenten niet worden gestolen.

In onze webwinkel vindt u meerdere kantoormeubelen die helpen om uw documenten goed en veilig op te slaan. Onze opbergmeubelen met sloten bieden een goede beveiliging tegen diefstal van uw belangrijkste documenten.

Het is ook altijd raadzaam om uw documenten op een server op te slaan en deze server extra te laten beveiligen. Zo kunnen mensen niet zomaar toegang krijgen tot bestanden die u liever niet met anderen wilt delen. Het is in de meeste gevallen nodig een serverexpert in te huren om te zorgen voor de beste beveiliging.

Installeer altijd een alarmsysteem

Bij een inbraak wordt veel bewogen en ook veel geluid gemaakt. Met een alarmsysteem is het zeer eenvoudig om juist op deze momenten voor de beste beveiliging te zorgen. Het alarmsysteem maakt melding van een inbraak zodra er onverwachte bewegingen of geluiden voorkomen op uw bedrijfsterrein of binnen het kantoorpand. U kunt hierbij een verbinding maken met een alarmcentrale zodat deze direct een melding krijgen wanneer er bij uw kantoorpand iets gebeurt.

Het alarmsysteem verhoogt de beveiliging aanzienlijk: de centrale schakelt direct de politie in wanneer het alarm afgaat en neemt ook direct met u contact op. Zo bent u op de hoogte van wat er op uw kantoor aan de hand is en kunt u zeker zijn dat de politie op tijd aanwezig is.

Investeren in bedrijfsbeveiliging is het altijd waard

De bedrijfsbeveiliging moet altijd goed worden uitgewerkt om inbraken te voorkomen. Diefstal van uw bestanden, documenten en eigendommen kan grote gevolgen met zich meebrengen. Door te investeren in de beveiliging rond uw kantoorpand helpt u uw bedrijf om problemen te voorkomen.