Zo versterkt u de motivatie op kantoor

Motiveer door te investeren

Ongemotiveerde medewerkers voelen zich vaak niet volledig gewaardeerd. Dit kan door allerlei factoren komen, maar is vooral een gevolg dat de werkgever niet voldoende tijd en aandacht aan hen besteedt. Laat zien dat u uw medewerkers waardeert door in hen te investeren.

De gezondheid van uw medewerkers is belangrijk. Door hierin te investeren toont u dat u om hen geeft. Zorg er daarom voor dat zij hiervan op de hoogte zijn en laat dit zien. Is de kantoorinrichting op dit moment niet ingesteld op de gezondheid van uw medewerkers dan is het met een korte investering flink te verbeteren.

Begin met het opstellen van een ergonomische omgeving die voldoet aan de wensen en behoeftes van ieder van uw medewerkers. Ergonomie houdt in dat de stoelen en bureau’s aansluiten op de lichaamshouding van de medewerkers. Een rechte rug, stabiele benen en een gezichtsveld dat recht vooruit kijkt.

Bekijk onze ergonomische kantoormeubelen

Versterk de medewerkers met training

Een tweede manier om te laten zien dat u uw medewerkers waardeert en hen ook direct sterk kunt motiveren is door hen te trainen. Dit kunt u een-op-een uitvoeren of een teamtraining opzetten. Uw medewerkers worden tijdens de training gewezen op de meest belangrijke onderdelen van de werkdag, van timemanagement tot geconcentreerd werken.

De training helpt niet alleen uw medewerkers maar ook uw bedrijf. Met emotioneel sterkere medewerkers die een goede training hebben ondergaan kunt u een beter bedrijfsresultaat verwachten. De medewerkers richten zich meer gefocust op het werk waardoor zij veel meer op een dag kunnen uitvoeren.

Laat uw medewerkers eerder gaan

Motivatie om hard te werken kan worden opgewekt wanneer het personeel hiervoor wordt beloond. Dit hoeft niet altijd in geldsommen te worden uitgedrukt. Het werkt ook wanneer u hen meer vrije tijd geeft. Als een medewerker klaar is met al het werk dat vandaag moest worden uitgevoerd dan heeft deze het verdiend om eerder te vertrekken.

Dit biedt niet alleen een motivatie bij deze specifieke medewerker maar zal ook de andere medewerkers aansporen om harder te werken zodat ook zij eerder weg mogen. Zo wordt het gehele personeel mentaal aangetrokken om efficiënter hun tijd in te delen en hierdoor ook harder te werken.

Zorg voor minder stress

Medewerkers met stress zijn een groot nadeel voor uw bedrijf. Zij presteren minder, worden constant afgeleid en kampen ook buiten werktijden met problemen. Creëer daarom een omgeving waarin de medewerkers stressvrij aan het werk kunnen en hierdoor zonder enige afleiding hun werk kunnen verrichten.

Dit stimuleert de waardering die uw medewerkers voor u hebben en helpt u daarbij ook betere resultaten te behalen.