Zo wordt de vergaderruimte zo comfortabel mogelijk

Comfortabel

1: Investeer in de juiste stoelen

Vergaderstoelen worden nog te vaak zomaar uitgekozen. Dit resulteert in harde stoelen die geen enkel comfort bieden. Jammer, want het kan op een hele andere manier. Door te investeren inergonomische vergaderstoelen bijvoorbeeld. Deze vergaderstoelen bieden het juiste comfort en zorgen daarbij voor een ideale zithouding. Dit is niet alleen prettig tijdens de vergadering; het voorkomt dat u en uw werknemers na werktijd last krijgen van veelvoorkomende lichamelijke klachten.

Ergonomische vergaderstoelen zijn in allerlei maten en vormen verkrijgbaar. Daarbij kunt u ook verschillende soorten materiaal kiezen. Dankzij de vele mogelijkheden met betrekking tot de samenstelling van de vergaderstoel is het zelfs mogelijk om per werknemer een eigen vergaderstoel te laten samenstellen. Dit biedt allerlei voordelen voor uw werknemers, en hier plukt u als werkgever natuurlijk de vruchten van.

2: Zorg voor een tafel met de juiste hoogte

Er worden helaas nog steeds veel vergaderruimtes ingericht met een te hoge of te lage vergadertafel. Het is lastig de juiste hoogte voor een vergadertafel uit te kiezen, vooral omdat iedere werknemer een andere lengte heeft. Dit is ook een van de redenen dat het belangrijk is om voor iedere werknemer een juiste stoel aan te schaffen. Zij kunnen de stoel bijstellen en zo goed aan de vergadertafel plaatsnemen.

De tafel waar uw werknemers aan zitten moet daarbij ook voldoende ruimte bieden om alle informatie overzichtelijk te behandelen. Als iemand een hand-out heeft gemaakt dan is het prettig als iedere deelnemer in de vergaderruimte voldoende ruimte heeft om deze hand-out door te nemen.

3: Zorg voor voldoende natuurlijke verlichting

Bij comfort draait het niet alleen om hoe we zitten, het gaat er ook om dat wij ons goed voelen. Want juist dan kunnen u en uw werknemers goed deelnemen aan de vergadering en zo het maximale resultaat eruit halen. Dat doet u onder andere door op de verlichting te letten. Natuurlijk licht is belangrijk voor de mens; toch zien we vandaag de dag aanzienlijk minder natuurlijk licht. En daar zitten helaas een aantal nadelen aan vast – welke gelukkig gemakkelijk zijn op te lossen.

Het is raadzaam om de vergaderruimte van een aantal ramen te voorzien. Let op de lichtval binnen de vergaderruimte; het kan voorkomen dat het zonlicht een verblindend effect geeft waardoor het voor sommige deelnemers moeilijk is om de volledige focus bij de vergadering te houden.

Behoefte aan een betere vergaderruimte?

Neem direct contact met ons op en laat ons vrijblijvend advies geven om uw vergaderruimte zo comfortabel mogelijk in te richten. Wij gaan graag met u in gesprek om het maximale uit uw ruimte te halen.