Zo zorgt u voor minder afleiding bij het thuiswerken

Thuiswerken

Tip 1: Gebruik muziekoordopjes

Bent u al snel afgeleid door de geluiden om u heen? Koop dan een goede set oordopjes. Met een kleine investering van €20-€50 heeft u al een goede set in-earoordopjes die helpen om al het geluid om u heen te verzachten. U hoort de deurbel niet meer en wordt ook niet langer afgeleid door uw buren. Daarbij kunt u ook nog genieten van geweldige muziek die u beter helpt te concentreren. Zo zijn er diverse muziekstijlen – zoals Barokmuziek en klassieke muziek – waarbij de geluidsgolven uw hersenen helpen een betere focus te houden. Een geweldige investering dus!

Tip 2: Gebruik een goede to do-lijst

Er zijn inmiddels diverse online tools die helpen om een goede to do-lijst te maken. Deze tools zijn over het algemeen ook nog eens gratis. Zo hebben Trello, Wunderlist en ToDoist allemaal gratis versies voor normale gebruikers. Vul al het werk dat u voor deze dag moet doen in en maak een duidelijke planning.

Gaat u in de toekomst samen met klanten aan projecten werken? Dan kunnen de betaalde versies van deze to do-tools goed helpen om een duidelijk overzicht van alle werkzaamheden te krijgen.

Tip 3: Ga regelmatig naar buiten

Het klinkt minder productief, maar het is juist een van de betere manieren om de concentratie voor lange tijd vast te houden. Thuiswerken hoeft niet te betekenen dat u heel de dag binnen aan uw scherm vastgekluisterd zit. Het is beter om regelmatig buiten een wandeling te maken en nieuwe energie te krijgen. Maak daarom een of twee keer per dag een wandeling van 10 tot 15 minuten.

Tip 4: Zet uw telefoon op stil als dit kan

Smartphones trillen tegenwoordig voor ieder bericht dat u binnenkrijgt. Of het nu om Facebook, WhatsApp, Twitter, iMessage of een telefoongesprek gaat: iedere trilling is weer een afleiding en zorgt dat u uw volledige concentratie weer verliest. Zorg er daarom voor dat de telefoon op ‘niet storen’ staat zolang u de volledige focus op het werk moet zetten. Doe dit uiteraard niet op momenten waarop u belangrijke telefoontjes verwacht.

Wilt u alleen maar telefoontjes ontvangen? Dan is het slim om internet op uw telefoon tijdelijk uit te schakelen. U kunt op dat moment alleen maar gebeld worden en krijgt dus geen notificaties van Facebook, WhatsApp en Twitter.